Menu
 

Ierakstu kompānija "Skani" izdevusi ierakstu ar līdz šim neieskaņotiem latviešu komponistu darbiem trompetei un ērģelēm

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Nacionālā ierakstu kompānija "Skani" izdevusi albumu "Distant Light" jeb "Tālā gaisma", kurā trompetists Jānis Porietis un ērģelniece Ilze Reine ierakstījuši līdz šim neieskaņotus vairāku latviešu komponistu darbus trompetei un ērģelēm.

Kā informēja ierakstu kompānijas vadītājs Egīls Šēfers, ieraksts tapis Rīgas Domā, kur ir vienas no pasaulē zināmākajām un lieliskākajām romantisma laika ērģelēm.

Kopumā albumā ieskaņoti 11 skaņdarbi ar komponistu Maijas Einfeldes, Ilzes Arnes, Riharda Dubras, Alvila Altmaņa, Dzintras Kurmes-Gedroicas, Georga Pelēča, Renātes Stivriņas un Romualda Jermaka darbiem trompetei un ērģelēm. Ieraksts ir tapis pagājušā gada otrajā pusē un ir pašu mākslinieku - Porieša un Reines iniciatīva.

Porietis norādīja, ka trompete un ērģeles ir lielisks tandēms, kas var atklāt plašu krāsu paleti, jo trompete ir viens no retajiem, ja ne vienīgais no instrumentiem, kas spēj sacensties ar ērģeļu varenību un nepalikt to ēnā.

"Šie instrumenti spēj radīt gan dziļas skumjas, gan fantastisku prieku un pacilātību. Mūzika šajā albumā ir kā spoža gaisma bez noteikta izcelsmes avota, kas piepilda un dod spēku iet tālāk. Novēlu ikkatram, kurš klausās šo mūziku, ļauties šīs gaismas piepildījumam," pauda mākslinieks.

Pēc Šēfera paustā, trompetista Porieša un ērģelnieces Reines duets izveidojās Rīgas Svētā Jāņa baznīcā. Pirmais kopīgais ieskaņojums tapa 2006.gadā Jāņa baznīcas tvartam "Dievs dziesma man" un kopš tā laika abi mūziķi tikušies daudzos koncertos Latvijas dievnamos, uzstājušies arī Harkovas filharmonijā un savā repertuārā uzkrājuši apjomīgu Latvijas komponistu darbu kopumu.

Albums no šodienas pieejams gan CD formātā, gan visās populārākājās mūzikas lejupielādes un straumēšanas platformās visā pasaulē. Šis ir jau 53.albums, ko izdevniecība "Skani" ir laidusi klajā kopš darbības uzsākšanas 2014.gadā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.