Menu
 

Valsts mikromobilitātes infrastruktūras attīstības stratēģijas ietvaros sākti izpētes darbi virzienos Rīga – Carnikava un Rīga – Saulkrasti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - Satiksmes ministrija Ilustrācija - Satiksmes ministrija

Autoceļu padomē apstiprināta Satiksmes ministrijas sagatavotā valsts mikromobilitātes infrastruktūras attīstības stratēģija, kas paredz pilsētu un piepilsētu savstarpējo savienojamību.

Satiksmes ministrijā skaidro, ka mikromobilitātes infrastruktūra ir gājējiem un velosipēdistiem paredzēta, no autotransporta nodalīta, infrastruktūra, kas gan kopīga gājējiem un velosipēdistiem , gan arī atdalīta. Stratēģija kalpos kā vadlīnijas gan valstij, gan pašvaldībām par to, kur un kādai vajadzētu būt mikromobilitātes infrastruktūrai, lai mudinātu cilvēkus mazu attālumu pārvarēšanai doties ar kājām vai velosipēdu.

Mikromobilitātes stratēģijā valsts Satiksmes ministrijas personā identificējusi trīs galvenās mikromobilitātes infrastruktūras prioritātes. Pirmā prioritāte identificē 10 galvenos valsts mikromobilitātes infrastruktūras maršrutus. Tiem virzienos Rīga – Carnikava (10 km), Rīga – Saulkrasti (25 km) un Rīga – Valmiera (92 km) jau ir uzsākti izpētes darbi.

Savukārt maršrutos Rīga – Ķegums (33 km), Rīga – Bauska (35 km), Rīga – Dobele (53 km), Rīga – Tukums (25 km), Jelgava – Iecava (26 km), Jēkabpils – Līvāni (22 km) un Rēzekne – Ludza (21 km) izpētes darbi sāksies nākamajos gados.

Otrā prioritāte ir apdzīvotu vietu un to sasniedzamības robežu savienojošie valsts infrastruktūras maršruti. Savukārt trešā prioritāte ir jau esošās valsts mikromobilitātes infrastruktūras savienošana un tās pilnveidošana.

“Infrastruktūras izbūve gan ir tikai viens solis mūsdienīgas mobilitātes virzienā. Līdzi nāk pienākums to atbilstoši uzturēt gan vasarā, gan ziemā, ņemot vērā, ka mūsdienu sabiedrība šo infrastruktūru vēlas izmantot un izmantos visos gadalaikos,” norādījis Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs  Jānis Butāns (JKP).

Valsts mikromobilitātes infrastruktūras stratēģija ietverta Satiksmes ministrijas sagatavotajā informatīvajā ziņojumā “Par valsts mikromobilitātes infrastruktūras attīstību”, kas izskatīts 8. decembra Autoceļu padomes sēdē. Minētais informatīvais ziņojums vēl jāapstiprina Ministru kabinetā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.