Menu
 

Pētījums: Latvijas Olimpiskā komiteja ir atpazīstamākā sporta organizācija Latvijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - olimpiade.lv Foto - olimpiade.lv

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) visbiežāk spontāni iedzīvotājiem nāk prātā, domājot par sporta organizācijām Latvijā, - liecina pētījumu un konsultāciju kompānijas "Kantar" iedzīvotāju aptauja par sporta organizāciju atpazīstamību un reputāciju Latvijā. Kopumā Latvijas Olimpisko komiteju atpazīst 86% Latvijas iedzīvotāju, savukārt Latvijas Paralimpisko komiteju kopumā atpazīst 81% Latvijas iedzīvotāju, Latvijas Sporta federāciju padomi - 51% jeb puse Latvijas iedzīvotāju, savukārt Latvijas Komandu sporta spēļu asociāciju - aptuveni trešā daļa Latvijas iedzīvotāju (32%), informē LOK pārstāvji.

"Atšķirība ir būtiska. Ja LOK spontāni nosauc 24% iedzīvotāju, tad citas sporta organizācijas, piemēram, Latvijas Sporta federāciju padomi, Latvijas Paralimpisko komiteju vai kādas sporta nozares organizācijas spontāni nosauc 1% aptaujāto. Latvijas Olimpiskajai komitejai ir labs kopējās reputācijas vērtējums. LOK reputācijas balsti ir iedzīvotāju pozitīvā attieksme pret organizāciju (90%) un augstā uzticēšanās (84%). LOK visbiežāk iedzīvotājiem asociējas ar Latvijas dalību olimpiskajās spēlēs un Latvijas vārda nešanu pasaulē, kas ir pamats iedzīvotāju pozitīvajai attieksmei un uzticēšanās LOK," norāda "Kantar" lielo klientu direktore Inta Priedola.

2022.gada martā "Kantar" sadarbībā ar LOK veica iedzīvotāju aptauju par sporta jomas organizācijām - to atpazīstamību, darbības un reputācijas novērtējumu. Kā skaidro LOK pārstāvji, sporta organizāciju reputācija tika vērtēta vairākos aspektos: organizācijas reputācija kopumā, attieksme pret organizāciju, uzticība ilgtermiņā, kā arī organizācijas darbības un veikuma novērtējums.

Pētījumu par sporta organizāciju atpazīstamību un reputāciju "Kantar" veica laikā no 2022.gada 1. līdz 8.martam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 1200 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 16 līdz 74 gadiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.