Menu
 

Iedzīvotājus aicina iesūtīt fotogrāfiju liecības par Jaunolaines baznīcu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - visit.olaine.lv Foto - visit.olaine.lv

Jaunolaines ciemā esošā Olaines Svētās Elizabetes evaņģēliski luteriskā baznīca ir sākusi veidot sevi kā atvērtu un mūsdienīgu kultūrtelpu. Savu atpazīstamību un ievērību iedzīvotāju vidū baznīca vēlas veidot ne tikai fiziski, izgaismojot āra fasādi un kļūstot pamanāmai, bet arī mudinot iedzīvotājus atcerēties un dalīties ar atmiņām par Olaines Sv.Elizabetes ev.lut.baznīcas lomu savā dzīvē, informē biedrībā "Jaunolaines attīstībai".

Tādēļ projekta "Olaines Sv.Elizabetes ev.lut. baznīca: novada vizītkarte" sadarbības partnere - biedrība "Jaunolaines attīstībai" - aicina iedzīvotājus iesūtīt savu personīgo fotogrāfiju, kurā redzami kādi nozīmīgi notikumi baznīcā kā atmiņas liecību, lai jau 20.augustā "Mājas kafejnīcas" dienas ietvaros izveidotajā vienas dienas kafejnīcā "Baznīckalna lavandas" kopīgi ar viesiem atklātu šo fotogrāfiju stāstu izstādi baznīcas teritorijā. Fotogrāfijas un īss to apraksts tiek gaidīts līdz 14.augustam e-pasta adresē Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Ikdienā baznīcas stāvu Jaunolainē garāmbraucēju skatieni nemaz nepamana, un nereti paši jaunolainieši piemirst par kultūrvēsturiskā mantojuma esamību tepat līdzās pašā ciema centrā, taču šī baznīca ir vecākā Olaines novada celtne, kas 2023.gadā atzīmēs savu 270.jubileju, norāda biedrībā. Lai parādītu, ka šī baznīca ir nozīmīga cilvēku dzīvē arī mūsdienās, baznīcas draudze sadarbībā ar biedrību "Jaunolaines attīstībai", piesaistot LEADER finansējumu, ir radusi iespēju pievērst uzmanību Jaunolaines baznīcai. Plānots, ka līdz ar baznīcas āra fasādes apgaismojumu tiks pievērsta arī novada viesu uzmanība un interese, bet cilvēku atmiņu stāsti palīdzēs parādīt Olaines Sv.Elizabetes baznīcu kā notikumu aculiecinieci pašu cilvēku dzīvē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.