Menu
 

Pierīgas basketbola klubiem piecas uzvaras un zaudējums Piņķos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Salaspils sporta skola Foto - Salaspils sporta skola

Reti veiksmīgu nedēļu Latvijas basketbola zemāko līgu turnīros aizvadījuši Pierīgas basketbola klubi. Nacionālajā basketbola līgā kārtējo uzvaru svinēja BK “Ķekava”, Reģionālās basketbola līgas astotajā kārtā sekmīgi spēlēja Siguldas, Salaspils, Ādažu un Mārupes komandas, un vienīgi “Babītes” basketbolistiem nācās piedzīvot zaudējumu.

Sesto panākumu NBL čempionātā pēc kārtas un septīto līdzšinējās deviņās spēlēs piektdien savās mājās izcīnīja basketbola klubs “Ķekava”, kas ar 87:80 pārspēja BK “Talsi” basketbolistus. Neveikmīgi aizvadītas pirmā puslaika pēdējās minūtes ķekaviešiem maksāja līderpozīcijas pēc 20 minūtēm (43:45). Taču trešajā ceturtdaļā laukuma saimnieki atguva vadību, vēlāk sasniedza pat “plus 13” un beigās guva uzvaru 87:80.

BK “Ķekava” sastāvā rezultatīvākie bija Eduards Avotiņš (35 punkti), Dāvis Klegeris (19) un Jānis Gertners (12 p.).

Simtprocentīgu bilanci RBL turnīrā saglabā BK “Sigulda/Modern House” basketbolisti, kuri viesos pār BK “Smiltene” komandu izcīnīja jau astoto uzvaru pēc kārtas. Maču siguldieši sāka ar sešiem punktiem, otrās ceturtdaļas sākumā bija panākuši jau 32:15 un turpinājumā saglabāja 10-15 punktu handikapu. Beigās uzvara 93:75.

38 punktus viesu labā guva Toms Ķēdis, Nauris Bikovs pievienoja 19, Rodrigo Auziņš 11 un Ingars Dambergs 10 punktus.

Mārupes sporta centra basketbolisti uzņēma basketbola klubu “Jaunpils” un jau ar pirmajām minūtēm pārņēma vadību. Viņu pirmo izrāvienu (39:29) viesi gan faktiski likvidēja (45:42), taču līdz pārtraukumam mārupieši pārsvaru atjaunoja (58:46), un otrajā puslaikā tuvāk par četru punktu attālumam pretiniekus nepielaida – 99:89.

Mārupes komandas ceturto uzvaru astoņās spēlēs Roberts Ciganskis palīdzēja kladināt ar 27 punktiem, Jēkabs Niedra ar 21 punktu, 10 atlēkušajām bumbām un 8 rezultatīvām piespēlēm, bet Ronalds Ginters ar 15 punktiem.

Piekto panākumu guva Salaspils sporta skolas basketbolisti, kuri mājās spēlē pret sporta kluba “Rūjiena” komandu pirmajā puslaikā bija gluži neapturami – 11:3, 26:8, 40:14, 55:22. Otrajā puslaikā mazākā starpība bija 13 punkti – beigās 79:58.

Kristiāns Armanovs mājinieku labā guva 21 punktu, Markuss Kaminskis 12 un Toms Jēkabs Bērziņš 10 punktus.

Aizraujošāko un dramatiskāko spēli aizvadīja basketbola klubs “Ādaži/Carnikava”, kas piektdien tikās ar BK “Cēsis”/Cēsu sporta skolas komandu. Pirmā puslaika lielāko daļu dažu punktu pārsvars bija viesiem, otrajā puslaikā – mājiniekiem, bet pēc nospēlētām 40 minūtēm rezultāts bija 78:78. Pagarinājuma pirmo pusi ādažnieki nosargāja savu grozu neskartu un ar septiņiem punktiem pēc kārtas panāca izšķirošo pārsvaru – 93:86.

Laukuma saimnieku rindās Rihards Nils Vāvers izcēlās ar 27 punktiem, 9 bumbām pie groziem un 5 rezultatīvām piespēlēm, Jānis Ābols iemeta 20 un Armands Jakušenoks 18 punktus. Arī BK “Ādaži/Carnikava” nu ir piecas uzvaras astoņos mačos.

Spožo Pierīgas klubu bilanci pabojāja “Babītes” komanda, kas savā laukumā Piņķos piekāpās vienai no RBL līdervienībām “Nīca/BLi”. Izšķirošais izrādījās pirmā puslaika vidus, kad kurzemnieki no 17:14 panāca 33:14 un atlikušajā laikā nosargāja 15-20 punktu starpību – mājiniekiem zaudējums 65:82.

Mājiniekiem Gints Artmanis guva 20 un Edvards Liepiņš 17 punktus. “Babītes” basketbolisti astoņās spēlēs guvuši tikai vienu uzvaru.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.