Menu
 

Florbola virslīgā divas uzvaras, pirmajā līgā – divi zaudējumi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – PPB Media, Ķekavas Bulldogs Foto – PPB Media, Ķekavas Bulldogs

Nedēļas nogalē notikušajās Latvijas florbola virslīgas spēlēs uzvaras izcīnīja Ķekavas un Ādažu vienības, bet pirmās līgas mačos šo klubu otrās komandas piedzīvoja neveiksmes.

Vārtu guvumiem un pavērsieniem bagātā spēlē “Ķekavas” vīri savās mājās pārspēja Talsu NSS/”Krauzers” vienību. Līdz pat pamatlaika pēdējām 10 minūtēm ķekavieši bija iedzinējos, taču ar ne vairāk kā divu vārtu starpību (1:3, 3:5, 4:6). Tad viņiem izdevās gan izlīdzināt rezultātu, gan izvirzīties vadībā 8:7, tomēr 36 sekundes līdz beigām pretinieki realizēja skaitlisko vairākumu. Pagarinājumā uzvarētāji netika noskaidroti, bet pēcspēles metienu sērijā veiksmīgāki bija laukuma saimnieki (3:2).

“Ķekavas” uzbrukuma līderis Klāvs Jansons guva trīs vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, kā arī iemeta izšķirošo “bullīti”.

Citā virslīgas spēlē, kurā tikās divu pēdējo vietu īpašnieki, florbola klubs “SĀC” sagādāja RTU/”Rockets” komandai 12.zaudējumu pēc kārtas. Otrās trešdaļas beigās un trešās sākumā “SĀC” iemeta četrus vārtus pēc kārtas, kas ļāva svinēt trešo uzvaru sezonā – 9:5 (Dēvidam Osītim un Jānim Boroduškam pa 2+1, Nikam Nagliņam 2+0).

Virslīgas turnīra tabulā, sākotie otrajam aplim, pirmo vietu saglabā florbola skolas “Masters”/Ulbrokas vienība – 11 spēlēs 10 uzvaras un 29 punkti. “Ķekava” ir sestajā vietā (19 p.), bet FBK “SĀC” joprojām priekšpēdējā desmitajā (8 p.).

Vēl bēdīgāk FBK “SĀC” florbolistiem klājas Latvijas pirmās līgas čempionātā, kur viņi sestdien piedzīvoja devīto zaudējumu pēc kārtas, turklāt pirmo reizi palika sausā – 0:13 pret Kocēnu ”Rubeni”. Pēdējos divos mačos Saulkrastu, Ādažu un Carnikavas komanda ielaidusi 27 vārtus un ir vienīgā visa līgā, kas nav guvusi nevienu uzvaru.

Septīto neveiksmi deviņos mačos piedzīvoja arī “Ķekavas Bulldogs” florbolisti, kuri ar 3:15 piekāpās LU/FS “Masters” komandai. Savukārt no Pierīgas klubiem pagaidām visveiksmīgāk spēlējošais Salaspils novada FK “Saulkalne” ar 5:1 pārspēja Cēsu “Lekringa” pirmās līgas komandu (Kristianam Rūdolfam Priedem 2+2, Raivim Ērentrautam 2+0). “Saulkalnei” ir četras uzvaras deviņās spēlēs un piektā vieta grupā.

Piecu zaudējumu sēriju izdevies pārtraukt Inčukalna sporta kluba “Coyote” florbolistiem. Otrās līgas spēlē viņi ar 13:4 pārliecinoši pieveica “Smiltene’09” komandu (Gvido Bišeram 3+1, Dāvim Mintikam 1+4). “Koijotiem” astoņās spēlēs ir trīs panākumi.

Dāmu virslīgas spēlē mājinieces “FK Ķekava” florbolistes pamatlaikā nospēlēja neizšķirti 3:3 ar Cēsu “Lekringu” (divus vārtus guva Paula Metāla), bet pēcspēles metienu sērijas 13.kārtā panāca uzvaru 3:2. Ar septiņām uzvarām 11 spēlēs un 19 punktiem tabulā ķekavietes ieņem trešo vietu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.