Menu
 

"Eurostat": Latvijā rūpniecības produkcijas apmēra kāpums novembrī straujāks nekā ES vidēji

  • Autors:  LETA
Grafika - LETA Grafika - LETA

Rūpniecības produkcijas izlaide Latvijā novembrī salīdzinājumā ar 2021.gada vienpadsmito mēnesi palielinājusies par 4,5%, kas ir straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas pārvaldes "Eurostat" piektdien publicētie dati par 26 ES dalībvalstīm.

Kāpums novembrī gada griezumā reģistrēts 15 ES dalībvalstīs, par kurām pieejama informācija, bet straujākais tas bijis Īrijā (+34,9%), Maltā (+15,5%), Dānijā (+9,3%) un Bulgārijā (+4,7%). Lietuvā rūpniecības produkcijas izlaide palielinājusies par 0,1%.

Tikmēr lielākais kritums šajā periodā fiksēts Igaunijā (-12,2%), Slovākijā (-10,7%), Rumānijā (-4%) un Itālijā (-3,7).

Vienlaikus gan ES, gan eirozonas dalībvalstīs vidēji rūpniecības produkcijas izlaide novembrī salīdzinājumā ar attiecīgo mēnesi pirms gada pieaugusi par 2%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi – oktobri - rūpniecības produkcijas izlaide ES novembrī pieaugusi par 0,9%, bet eirozonā - par 1%.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi rūpniecības produkcijas izlaide pieaugusi 16 valstīs, straujākais kāpums bijis Īrijā (+6,4%), Luksemburgā (+5%) un Maltā (+4,6%), bet lielākais samazinājums fiksēts Igaunijā (-3,7%), Zviedrijā (-3,3%) un Horvātijā (-1,9%). Latvijā rūpniecības produkcijas izlaide palielinājusies par 3,4%, bet Lietuvā samazinājusies par 0,1%.

Dati ne gada, ne mēneša salīdzinājumā nav pieejami par Kipru.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.