Menu
 

Nākamnedēļ notiks Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku prezentācija

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

9.februārī kultūras centrā “Siguldas devons” norisināsies šā gada vasarā gaidāmo Starptautiskajiem Siguldas Opermūzikas svētku prezentācija. Pasākums pulcē klausītājus no visas pasaules un šogad notiks jau 29.reizi. Opermūzikas svētki šogad norisināsies no 28.līdz 30.jūlijam un tā ietvaros notiks pieci koncerti.

Kā norāda novada pašvaldībā, Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki ir ļoti gaidīts, ikgadējs notikums, kura laikā klausītājiem ir iespēja dzirdēt un iepazīt Latvijas un starptautisko operdziedātāju talantu.

Jau vairākus gadus festivāla dzinējspēks ir klasiskās mūzikas sabiedrībā ievērojama personība Dainis Kalns. Svētku organizētāju motivē dziļa aizraušanās ar opermākslu un tās popularizēšanai jaunām auditorijām viņš veltījis ne mazums laika. Viņa vadībā Opermūzikas svētki kļuvuši par vienu no prestižākajiem notikumiem Latvijas kultūrā.

Festivāla prezentācijā kultūras cienītājiem tiks izziņots jaunums par Opermūzikas svētku sadarbību ar Liepājas koncertzāli “Lielais dzintars”, būs iespēja uzzināt vairāk par šā gada festivāla norisi un koncertu nosaukumiem, kā arī noklausīties Latvijas Nacionālās operas vadošo solistu – Jāņa Apeiņa, Marlēnas Keines un Riharda Mačanovska – priekšnesumus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.