Menu
 

Siguldas un Ropažu novados notiks Latvijas Nacionālas aizsardzības akadēmijas kadetu kursi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Anna Zara, naa.mil.lv Foto - Anna Zara, naa.mil.lv

No 15.februāra līdz 26.martam četros novados – Siguldas, Ropažu, Kuldīgas un Saldus – Latvijas Nacionālas aizsardzības akadēmijas (NAA) kadetiem norisināsies Kājnieku nodaļas komandieru kurss. Mācību laikā plānota karavīru un transportlīdzekļu pārvietošanās pa koplietošanas ceļiem gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā, liecina NAA informācija.

Tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību un, tomēr, ja tāda tiek atrasta, to nedrīkst aiztikt. Nacionālie bruņotie spēki aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Latvijas Nacionālas aizsardzības akadēmijas aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.

Mācību mērķis ir sniegt nepieciešamās zināšanas un prasmes, lai kadeti spētu patstāvīgi vadīt kājnieku nodaļas personālu, vada sastāvā, dažādu kaujas un mācību uzdevumu izpildes laikā, pietuvinot tos kaujas apstākļiem.

Kurss ir sadalīts vairākos posmos. Pirmajā posmā kadeti apgūst dažādu operāciju plānošanu un izpildi, otrajā posmā gan teorētiski, gan praktiski tiek apgūtas iemaņas kaujai apbūvētās vietās un uzbrukuma operācijās ar kaujas šaušanu. Noslēguma posmā Irbenē iepriekš gūtās zināšanas un iemaņas tiek pielietotas praksē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.