Menu
 

Grupas "Līvi" solists Jānis Buķelis: Klausīties var jebkuru labā līmenī izpildītu un baudāmu mūziku Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - no privātā arhīva Foto - no privātā arhīva

“Kaut ko jaunu un nebijušu šoreiz rādīsim tieši Rīgas publikai. Šie būs vērienīgi koncerti, kuros skanēs gan jaunas dziesmas, gan iepriekš dzirdēti skaņdarbi no mūsu zelta fonda. Protams, būs arī vizuālie efekti, un, iespējams, pirms koncerta varēs noskatīties režisores Rūtas Znotiņas rokumentālo filmu “Sāc visu no jauna”,” par 30.un 31.martā VEF Kultūras pilī paredzētajiem grupas “Līvi”  koncertiem “Dzintara mēness” saka par dziedošo ugunsdzēsēju dēvētais grupas solists Jānis Buķelis.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?
Mana profesija ir ugunsdzēsējs glābējs, tāpēc viss, ko daru savā darbalaikā, ir pietiekami ekstrēmi. Visekstrēmākais laikam ir ar elpošanas aparātu iet iekšā degošās ēkās un tur strādāt.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Pilnīgi noteikti – abu manu brīnišķīgo bērnu piedzimšana.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Atzinība. Ja tas darbs, ko daru, kādam ir vajadzīgs, sagādā prieku un dara labu, tas arī ir labākais iedvesmojums turpināt darīt.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Cenšos ēst daudz dārzeņu un augļu, vingroju.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Alkohols. Un tas, ka pēdējā laikā pārāk daudz skatos ziņas, it īpaši – par Krievijas karu Ukrainā. Tas ir diezgan kaitīgi un neko labu nedod, tāpēc droši vien vajadzētu skatīties mazāk.

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvis?
Dzīvot tā, lai nenodarītu pāri citiem. Tas ir grūti, dažreiz pat neiespējami, bet vismaz vajadzētu censties to ievērot.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem? 
Esmu absolūts zinātniskās fantastikas fans, tāpēc iesaku noskatīties jebkuru no “Zvaigžņu karu” sērijām – tā ir absolūtākā kulta filma!

Kādu mūziku klausāties?
Pārsvarā “metālu”, un mana mīļākā grupa ir “Metallica”. Taču vienmēr esmu teicis, ka klausīties var jebkuru labā līmenī izpildītu un baudāmu mūziku.

Nepraktiskākais spontānais pirkums?
Es vienmēr pārdomāju, ko un kā pērku, tāpēc nepārdomātas lietas neiegādājos. Protams, gan jau dzīvē ir gadījies kāds nepārdomāts un neveiksmīgs pirkums, kuru vēlāk itin nemaz nelietoju… Neatceros, vai esmu pircis pats, vai kāds man to ir dāvinājis, bet elektriskais vēdera preses muskuļu trenažieris ir pilnīgi nepraktisks verķis, jo šajā gadījumā bez paša darba un pūliņiem nekas nebūs.

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot?
Šeit un tagad. Noteikti negribētu dzīvot pagātnē, jo domāju, ka tagad viss ir daudz labāk. Un tas, kā būs nākotnē, ir atkarīgs no tā, kā dzīvojam un ko darām šobrīd. Tāpēc šeit un tagad ir īstais laiks.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.