Logo
Drukāt šo lapu

Aptauja. Kāda ir jūsu pieredze komunikācijā ar ārstiem? Apriņķis.lv

Foto - Santa Bogdane un Nacionālais veselības dienests Foto - Santa Bogdane un Nacionālais veselības dienests

No pacienta viedokļa, laba ārsta raksturojumā personības kvalitātes gūst virsroku pār tehniskajām prasmēm, ideālā gadījumā tās abas ir labā līmenī. Toties paši ārsti pirmajā vietā liek medicīnas kompetences, ārsta-pacienta modelis, viņu skatījumā, ir vairāk aizbildniecisks, proti, labs pacients uzticas ārsta viedoklim, ir līdzestīgs, atsaucīgs, nekonfliktējošs.

Anžela

Ogrē ir daži labi ārsti, tomēr Ogres slimnīca nav mana favorīte. Ārsti ir laipni. Ar traumatoloģijas un ķirurģijas nodaļu ir bijušas aizķeršanās, savukārt ginekoloģijas nodaļa ir izcila. Jaunie ārsti ir laipnāki nekā vecie. Iesaku labāk neslimot.

Ērika

Es kā Ogrē augusi un dzimusi varu teikt, ka, dzīvojot galvaspilsētā, izvēlos braukt uz Ogri pie ārstiem, jo tie ir pazīstami. Prieks, ka zinošāki speciālisti atbrauc uz mazāku pilsētu slimnīcām. Ogres Veselības centrs arī ir ļoti patīkama alternatīva.

Zane

Aktuāls temats. Pieredze ir dažāda. Pati ārstus apmeklēju reti, vairāk sanāk vest radiniekus pie ārstiem. Komunikācija ir atkarīga no ārstu garastāvokļa, un ne vienmēr tas ir labvēlīgs.

Daiga

Personīgi ar savu ģimenes ārstu esmu apmierināta. Man ļoti svarīgi ir ātri tikt uz vizīti pie ārsta. Priecē profesionālā pieeja, ka sadzird, ko saka pacients, uzklausa un izskaidro radušās bažas. Manā pieredzē ārsti ir bijuši ļoti pretimnākoši.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024