Logo
Drukāt šo lapu

Uz Vidzemes šosejas no Sēnītes līdz Siguldai satiksmi pārslēgs uz pārbūvēto brauktuvi

Foto - Latvijas Valsts ceļi Foto - Latvijas Valsts ceļi

Uz Vidzemes šosejas (A2) posmā no Sēnītes līdz Siguldai pēc tehnoloģiskā pārtraukuma atsākti būvdarbi. No 19. vai 20. aprīļa tur satiksmi pārslēgs uz pārbūvēto  labās puses brauktuvi virzienā uz Siguldu un uzsāks būvdarbus kreisās puses brauktuvē.

Kā informēja VSIA “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) Komunikācijas daļā, tāpat kā līdz šim, katrā virzienā būs viena braukšanas josla. Braukšanas ātruma ierobežojums 70 un lokāli 50 km/h. Autovadītājiem jārēķinās, ka šāda satiksmes organizācija saglabāsies līdz būvdarbu beigām un satiksme starp Sēnīti un Siguldu var būt palēnināta. Darbus plānots pabeigt līdz septembrim.

Kreisās puses brauktuvē pārbūvēs ceļa segas konstrukciju, vietām pārbūvējot visas ceļa konstruktīvās kārtās vai atsevišķos posmos izbūvējot reciklēto kārtu. Noslēgumā visā posmā ieklās  asfaltbetona segumu trijās kārtās. Pārbūvētās ceļa segas kalpošanas laiks būs 20 gadu. Pārbūvēs arī Inčupītes un Egļupes caurtekas, kā arī otru gājēju tuneļa daļu Gaujas ciematā (42,77.km), kas ir zem kreisās brauktuves.

LVC atgādina, ka  pirms pārbūves ceļa segums šajā posmā bija stipri nolietojies, jo, izņemot dažus uzlabojumus, Vidzemes šosejai no Sēnītes līdz Siguldai atjaunošanas darbi nebija veikti kopš ceļa uzbūvēšanas 1980. gados.

Būvdarbus veic SIA “Binders” par līgumcenu 12 360 587 eiro (ar PVN), no tiem 10 506 498,95 eiro ir ES Kohēzijas fonda finansējums. Projekta autors ir SIA “Ceļuprojekts”, būvuzraudzību veic SIA “Firma L4”. Darbus plānots pabeigt 2023. gada rudenī.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024