Menu
 

Pirmie negadījumi – jau pirms motosezonas sākuma

  • Autors:  Raitis Čaklis, “Ergo” Risku parakstīšanas departamenta direktors; Juris Apinis, “Drošas braukšanas skolas” instruktors
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Motosezona arī šogad sākusies vismaz mēnesi pirms tās oficiālās atklāšanas – pirmā nelaimes gadījumu apdrošināšanas atlīdzība par kritienu no motocikla apdrošināšanas sabiedrībai “Ergo” pieteikta aprīļa sākumā, bet Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) nākusi klajā ar skaudru ziņu, ka šogad gājuši bojā jau trīs motociklisti. Vienlaikus Latvijā ik gadu turpina pieaugt mototransporta skaits – šogad aprīlī ir par 8 % vairāk reģistrēto motociklu un triciklu nekā pirms gada, tādēļ, sākoties motosezonai, ceļu satiksmē jāievēro īpaša piesardzība.

Noslēgto OCTA polišu statistika liecina, ka motobraucēji sezonai parasti sāk gatavoties martā, tikko kā laikapstākļi kļūst atbilstoši pirmajiem izbraucieniem. Pēc CSDD datiem, šogad aprīļa sākumā OCTA apdrošināto motociklu skaits pieauga par 64 %, salīdzinot ar marta sākumu.

Kopumā motobraukšana Latvijā kļūst arvien populārāka – pēdējo desmit gadu laikā valstī reģistrēto motociklu un triciklu skaits ir dubultojies, šī gada aprīlī sasniedzot 36 344 vienības, bet mopēdu daudzums palielinājies par 61 %, sasniedzot 37 701.

Pieaugot satiksmes intensitātei, palielinās arī dažādu negadījumu risks. Kā liecina “Ergo” dati, no visiem mototransporta līdzekļu veidiem ceļu satiksmes negadījumos visbiežāk iekļūst motocikli – no pērn “Ergo” atlīdzībām pieteiktajiem 154 moto negadījumiem 110 notikuši ar motocikliem, bet 44 bijuši iesaistīti motorolleri vai mopēdi. Pieteikumu skaita ziņā pagājušogad visnegatīvāk iezīmējušies trīs mēneši – maijs ar 24 negadījumiem, jūlijs (27) un septembris (32).

Ceļa nedošana un kreisais pagrieziens

Atbildība par ceļu satiksmes negadījumiem vienlīdz gulstas gan uz motobraucējiem, gan autovadītājiem. Pārgalvība un neuzmanība ir divi galvenie atslēgas vārdi, kas visbiežāk attiecināmi uz šo negadījumu iemesliem. Diemžēl pērn lielākā “Ergo” apdrošināšanas atlīdzība (15 000 eiro) par negadījumu, kurā iesaistīts mototransports, izmaksāta par ārkārtīgi traģisku avāriju, kurā gāja bojā motocikla vadītājs, bet pasažiere guva smagus ievainojumus. Tās ir sekas, kas patiesībā nav izmērāmas naudas izteiksmē, bet kuras ir iespējams novērst, esot uzmanīgākiem un atbildīgākiem satiksmes dalībniekiem.

Negadījumi ik gadu notiek vienu un to pašu kļūdu dēļ. Izvērtējot atlīdzību pieteikumus, iezīmējas tipiskākās situācijas. Autovadītāji nedod ceļu motobraucējiem, izbraucot no mazākas nozīmes ceļa, kā arī nepamana motociklus, veicot kreiso pagriezienu, mainot joslas vai atpakaļgaitā izbraucot no stāvvietām. Arī motobraucēji grēko, pārgalvīgi mainīdami joslas, un ļoti bieži neievēro distanci aiz priekšā braucošā auto, kuram strauji bremzējot, notiek sadursme.

Tā, piemēram, 13 400 eiro atlīdzību “Ergo” pērn izmaksāja par negadījumu, kurā autovadītājs, veicot kreiso pagriezienu, nedeva ceļu motociklam, bet 8400 eiro – par sadursmi, kurā motorollera vadītājs cieta pēc tam, kad auto tam aizšķērsoja brauktuvi, izgriežoties no sānu ceļa.

Kā ceļu satiksmē sadzīvot mototransporta vadītājiem un autobraucējiem, lai motosezona būtu maksimāli droša?

Motobraucējiem

Autovadītājiem jāpierod pie motocikliem! Ziemas periodā autovadītāji ir atradinājušies no motociklu klātbūtnes ielās un var tos nepamanīt. Atgriežoties satiksmē pēc ziemas pārtraukuma, jāsaglabā piesardzība un uzmanība. Diemžēl prakse liecina, ka ļoti daudzi autovadītāji braucot novērš uzmanību no ceļa, piemēram, telefona ekrānā un tādēļ nepamana motociklus.

Atsvaidzini braukšanas prasmes! Pa ziemu zināmā mērā tiek zaudētas motocikla vadīšanas iemaņas, tādēļ motosezonas sākumā tās ieteicams atjaunot speciālā trasē, piemēram, Biķerniekos. Bremzēt, manevrēt, pamanīt bīstamības – tās ir galvenās lietas, kuras vērts no jauna uztrenēt.

Pārliecinies, vai braucamrīks ir labā tehniskā stāvoklī! Motociklu tehniskā apskate tiek veikta reizi divos gados, tādēļ pirms sezonas jāveic pārbaude un, pirmkārt, jānovērtē riepu stāvoklis. Iepriekšējās sezonas riepas pa ziemu var kļūt “kokainas”, turklāt vecām riepām ir tendence izslīdēt. Raksturīgākais bojājums, kas rodas ziemas laikā, ir priekšējā amortizatora blīvslēga tecēšana, kas obligāti jāpārbauda pirms motosezonas sākuma.

Motociklistiem bieži vien ir sliktas bremzēšanas prasmes. Daudziem tā sauktajiem ielas motocikliem galvenās ir priekšējās bremzes, bet valda mīts, ka visu var izdarīt ar aizmugures bremzēm. Savukārt ar motociklu vedot pasažieri, nedrīkst uzvesties pārgalvīgi un jāņem vērā, ka pasažiera atrašanās uz motocikla ļoti izmaina braucamrīka ģeometriju. Vadītājam jāpaskaidro pasažierim, kas viņam brauciena laikā jādara – pasažieris nav krava. Cilvēki mēdz baidīties, un, piemēram, kad motocikls brauc līkumā, bet pasažieris mēģina nosēdēt taisni, tas motociklu destabilizē. Jāatceras, ka vest drīkst tikai tādu pasažieri, kas ar kājām var aizsniegt motocikla kāpšļus.

Autovadītājiem

Motocikls var uzrasties pēkšņi! Motociklam ir mazāki gabarīti nekā auto, tas ir ātrs un uz ceļa var parādīties negaidot.

Braucot ievēro labo malējo stāvokli, lai motociklu vadītāji nevarētu iebraukt blakus pie labās malas.

Pārliecinies, vai motociklists nav “aklajā zonā”! Krustojumos laikus jānovērtē, vai netuvojas motocikls. Viena no izplatītākajām situācijām: veicot kreiso pagriezienu, motocikls, kas atrodas priekšā automašīnai, netiek pamanīts, jo auto priekšējās gaismas un motocikla lukturi saplūst vienā gaismā. Pārkārtojoties citā braukšanas joslā, jāpārliecinās par drošību!

Koncentrējies ceļam un saglabā vērību! Patlaban satiksmē piedalās gan mototransports, gan velosipēdi, gan elektroskrejriteņi, kurus līdzīgi kā motorollerus nevar dzirdēt. Tas vēl vairāk pastiprina bīstamību un var radīt avārijas situācijas, tādēļ modrības nekad nebūs par daudz.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.