Logo
Drukāt šo lapu

Aptauja. Ko vajadzētu darīt, lai mazinātu narkotiku izplatību? Apriņķis.lv

Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Eiropas 2023.gada ziņojuma par narkotikām analīzes galvenais vēstījums ir tāds, ka nelegālo narkotiku lietošanas ietekme šobrīd ir vērojama gandrīz visur mūsu sabiedrībā. Gandrīz visu, kam piemīt psihoaktīvas īpašības, ir iespējams lietot kā narkotiku. Tas nozīmē, ka visus – tieši vai netieši – var ietekmēt nelegālo narkotiku lietošana un ar to saistītās problēmas.

Inta no Ikšķiles

Domāju, ka būtu jāsāk ar vecākiem, proti, viņiem ir jārāda piemērs ar savu dzīvi. Noteikti ir jārunā ar bērniem un jāpavada arī laiks kopā, kas nozīmē pildīt vecāku pienākumus. Jāsāk ir ar ģimeni.

Olga no Ukrainas

Vairāk nepieciešams strādāt vecākiem. Kā mans vectēvs teica, lai ir tā, ka bērni nevis grib no mājas bēgt uz ielas, bet no ielas skriet uz mājām. Vecākiem ir ļoti jāpiedomā pie tā, lai bērni cienītu un godātu vecākus, jārāda piemērs, tad tas viss ies mazumā.

Elizabete no Ogres

Vienu es zinu droši: ja cilvēks pats negrib, tad viņu no tā atturēt nevar neviens. Tas ir tāpat kā ar alkoholu. Ja cilvēks pats nevēlas, viņam palīdzēt nav iespējams.Taču, ja cilvēks vēlas no tā atbrīvoties, tad gan viņam ir jāpalīdz visos iespējamos veidos.

Antra no Ogres

Domāju, ka ļoti efektīva metode ir izglītojošais darbs, un īpaši vajadzētu jauniešiem rādīt filmas, kurās var redzēt, pie kā noved narkotiku lietošana. Mums skolas laikā stundās rādīja filmu ”Adata”, un tas tiešām ļoti ietekmēja mūsu sapratni par šīm lietām. Tāpat svarīgi ir, lai uz skolu nāktu bijušie lietotāji un stāstītu savu pieredzi. Arī tas ir iedarbīgi.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024