Menu
 

Rinkēvičs: Jāatsakās no dalījuma ārējā un iekšējā drošība

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts prezidenta kanceleja Foto - Valsts prezidenta kanceleja

Latvijā ir jāatsakās no dalījuma ārējā un iekšējā drošība un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests ir tikpat svarīgs Latvijas drošībai, kā Nacionālie bruņotie spēki, pēc Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apmeklējuma paudis Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Rinkēvičs pirmdien klātienē iepazinās ar VUGD Rīgas reģiona pārvaldes 5. un 2. daļas darba apstākļiem, uzklausīja VUGD vadības, glābēju un darbinieku viedokli un redzējumu par nepieciešamajiem uzlabojumiem un izaicinājumiem dienesta darbā.

"Esmu vairākkārt paudis nostāju, ka tikpat svarīga kā ārējā ir arī valsts iekšējā drošība. Tādēļ mums ir jāatsakās no dalījuma ārējā un iekšējā drošība, jāsaprot, ka valsts drošība ir nedalāma. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests ir tikpat svarīgs Latvijas drošībai, kā Nacionālie bruņotie spēki - civilā aizsardzības sistēma ar valstij lojāliem profesionāļiem spēj garantēt valsts noturību," norādījis Rinkēvičs.

Iekšlietu sistēmā strādājošie daudzus gadus ir pamesti pabērna statusā ar nepietiekamu finansējumu no valsts puses. Tas ir sakāms gan par zemo atalgojumu, gan daudzviet Rīgā un Latvijas reģionos morāli un fiziski novecojušo infrastruktūru.

Jau tuvākajā laikā šos jautājumus prezidents pārrunāšot ar iekšlietu ministru Māri Kučinski (AS), īpaši šobrīd, kad notiek darbs pie 2024.gada valsts budžeta.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.