Menu
 

Rinkēvičs: LM prioritātēm 2024.gadā jābūt vērstām uz sociālās nevienlīdzības mazināšanu Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Labklājības ministrijas (LM) prioritātēm 2024.gadā ir jābūt vērstām uz sociālās nevienlīdzības mazināšanu, tikšanas ar labklājības ministri Eviku Siliņu (JV) laikā sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejā, tikšanās laikā puses pārrunāja LM budžeta prioritātes 2024.gadam, bērnu interešu aizsardzības jautājumu, darbu pie minimālā sociālo pakalpojuma groza pārskatīšanas, pensiju un izdienas pensiju aktuālo situāciju, jautājumu par darbaspēka pārkvalifikāciju atbilstoši aktuālajām darba tirgus tendencēm, kā arī darbu pie hospisa jeb paliatīvās aprūpes pakalpojumu uzlabošanas Latvijā.

Rinkēvičs atgādināja, ka jau iepriekš sacījis - valsts lielā problēma ir demogrāfija. Viņa vērtējumā, dzimstības veicināšanai nepietiek tikai ar pabalstiem, bet ir jāinvestē kvalitatīvā izglītībā, veselības aprūpē un mājokļu pieejamībā ģimenēm. Turklāt tas viss jādara nevis atrauti, bet kompleksi.

Tāpat, viņa vērtējumā, kompleksi jāskatās uz darbaspēka, pensiju un pabalstu, ģimeņu un bērnu aprūpes, kā arī sociālās iekļaušanas jautājumiem, sniedzot atbalstu nabadzības un ienākumu nevienlīdzības riskiem visvairāk pakļautajām sabiedrības grupām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.