Menu
 

Ko simbolizē margrietiņu ziedi?

  • Autors:  Apmaksāta publikācija
Ko simbolizē margrietiņu ziedi?

Daudzas mūsdienu meitenes atzīst, ka daudz vairāk nekā rozes viņām patīk margrietiņas - aizkustinoši vasaras ziedi. Ir skaidrs, kāpēc daudzi floristi labprāt pievieno margrietiņas pušķiem!

Šī raksta galvenais varonis ir neuzkrītoša, bet tik iemīļota margrietiņa: šī zieda nozīme floristikā, simbolika un šo jauko ziedu loma pasaules kultūrā.

Ziedu piegāde Rīgā ir augstā līmenī: ja vēlaties iepriecināt mīļoto cilvēku ar margrietiņām, jūs jebkurā laikā varat pasūtīt aizkustinošu pušķi līdz durvīm.

Margrietiņu vēsture un vispārējā simbolika

Droši vien mēs visi zinām, ko ziedu etiķetē nozīmē balti ziedi: tīrību, svaigumu, nevainību, un margrietiņas gadījumā šīs nozīmes papildina uzticība, sirsnība un uzticība mīlestībā.

Margrietiņu krāsu un formu nozīme

Stingri runājot, margrietiņas, t. i., matricas, ir tikai vienā autentiskā krāsojumā: dzeltens aplis, ko ieskauj balti ziedlapiņas. Tomēr margrietiņu tipa pušķi tiek veidoti arī no krizantēmām.

Baltas margrietiņas

Balts baltu krizantēmu vai margrietiņu pušķis nozīmē tiešumu, tīrību un sirsnību.

Dzeltenās margrietiņas

Ar pušķi, kurā dominē dzeltenā krāsa, jūs varat pateikt, ka jums pietrūkst mīļotā cilvēka, ka jūs par viņu skumstat.

Margrietiņas ar krāsainām ziedlapiņām

Spilgts, krāsains pušķis ir gan jautrības un jautrības, gan uzticības un mīlestības zīme.

Margrietiņas ziedu valodā un tautas simboliskās nozīmes

Viktorijas laikmetā, kad ziedu valoda bija izplatīta un populāra, margrietiņa nozīmēja savstarpēju simpātiju. Ar šīs savvaļas puķes palīdzību varēja koķetēt un likt saprast: "Arī tu man patīk."

Kumelīte kā mīlestības un romantikas simbols

Mūsdienās daudziem ziedu mīļotājiem margrietiņa šķiet vēl romantiskāka par rozēm vai peonijām. Tas lielā mērā ir tāpēc, ka margrietiņu pušķi ir ļoti pūkaini un apjomīgi, kā mazi balti mākonīši.

Margrietiņas kāzu pušķos un ceremonijās

Kādā brīdī pasaules bohēmai bija apnikušas peonijas un rozes, un tā sāka pievērsties alternatīvai kāzu floristikai. Tieši tad Natālija Vodjanova par savu kāzu pušķi izvēlējās pieticīgu kompozīciju no lauka rudzupuķēm un margrietiņām. 

Kumelīte kā draudzības un cieņas simbols

Kumelīte - viens no tiem ziediem, ko nav briesmīgi dāvināt draugam: tajos nav atklātas kaisles kā rozēs, peonijās vai orhidejās. Kumelīšu reputācija joprojām ir nevainojama: tā norāda nevis uz kaislībām, bet gan uz labām attiecībām starp cilvēkiem.

Pareģojumi un novēlējumi par margrietiņām

Kurš no mums nav zīlējis par margrietiņu: mīl - nemīl? Smieklīgi, ka šis zieds, kas simbolizē tiešumu un godīgumu, visu laiku šaubās par sevi.

Margrietiņas mākslā un dizainā

Atpazīstamais izskats un dzīvespriecīgais krāsojums ir padarījis margrietiņu par biežu sadzīves kultūras varoni: izšuvumi, raksti uz traukiem, matu rotas. Lielas margrietiņas bieži rotā mēbeles, veido vasaras apdrukas uz aizkariem un citiem mājas tekstilizstrādājumiem. 

Interesanti fakti par margrietiņām

Margrietiņas asociējas ne tikai ar sauli: senajā Ēģiptē tās bija atzīts saules dieva Ra simbols.

Senie grieķi nemaz neinteresējās par kumelīšu izskatu: viņi bija pievērsušies tikai to lietderīgajām īpašībām un baktericīdajai iedarbībai.

Vikingi uzskatīja, ka kumelīti cilvēcei dāvājis pats Odins kā labvēlības zīmi.

Kumelīte ir atzīts krievu svētku - Mīlestības, ģimenes un uzticības dienas - simbols, kas tiek svinēta jūlijā.

Austrumeiropā jauns vīrietis, kurš vēlas pierādīt savu nodomu nopietnību attiecībā uz meiteni, kā dāvanu viņai atnes margrietiņu pušķi.

Jautājumi un atbildes

Kad dāvināt margrietiņas un ko tas nozīmē?

Margrietiņas ir universāls zieds, piemērots kā dāvana mīļotajai, sievai, mātei, meitai. Tā nozīmē tīrību, tiešumu, sirsnību un uzticību.

Ko nozīmē, ja meitene mīl margrietiņas?

Floristiskie horoskopi vēsta, ka sieviete, kas mīl margrietiņas, ir godīga, uzticīga, gatava rūpēties un būt maiga māte, bet viņa nav ļoti kritusi uz ārējiem efektiem.

Ko margrietiņas nozīmē psiholoģijā?

Psiholoģijā īpašas ziedu nozīmes nav, bet dažkārt mēdz teikt, ka, ja cilvēks savu mīļāko ziedu sauc par margrietiņu, tas nozīmē, ka viņš ir nedaudz nedrošs par sevi, bet ir godīgs, laipns, dāsns, novērtē draudzību un pastāvību cilvēkos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.