Menu
 

Rīgas reģionā pieķerti trīs dzērājšoferi, divi bijuši stiprā reibumā

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Aizvadītās nedēļas pēdējā dienā Valsts policija uz Latvijas ceļiem apturējusi 11 autovadītājus alkohola reibumā, no kuriem sešiem alkohola koncentrācija organismā pārsniegusi pusotru promili, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Vidzemes reģionā apturēts viens stipri un trīs vieglāk iereibuši šoferi, Rīgas reģionā pieķerti divi stipri iereibuši autovadītāji un viens, kuram alkohola koncentrācija organismā bija zem 1,5 promilēm. Divi stipri iereibuši autovadītāji pieķerti Latgalē, viens - Zemgalē, bet Kurzemē apturēts viens vieglāk iereibis transportlīdzekļa vadītājs.

Par sēšanos pie stūres, ja alkohola koncentrācija organismā pārsniedz 1,5 promiles, ir paredzēta kriminālatbildība un papildus sodam tiek konfiscēta arī automašīna, ja tā pieder pārkāpējam. Ja spēkrats pašam dzērājšoferim nepieder, tad no viņa papildus sodam piedzen naudas summu, kas var sasniegt vadītā transportlīdzekļa tirgus vērtību.

Aizvadītajā diennaktī trīs no pieķertajiem stiprā reibumā esošajiem autovadītājiem bija sēdušies pie stūres savam transportlīdzeklim, bet vēl trīs brauca ar sev nepiederošām automašīnām, liecina policijas apkopotie dati.

Diennakts laikā Valsts policija ceļu satiksmes jomā kopumā fiksējusi 297 administratīvos pārkāpumus, tostarp konstatēti 170 atļautā braukšanas ātruma pārkāpumi, liecina policijas apkopotie dati.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.