Menu
 

Lietuva vagneriešu dēļ plāno palielināt robežsargu skaitu uz robežas ar Baltkrieviju

  • Autors:  LETA--BNS

Lietuvas Valsts robežsardzes dienests (VSAT) plāno izvietot vairāk robežsargu uz robežas ar Baltkrieviju, jo šajā valstī ieradušies vairāki tūkstoši Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" kaujinieku, otrdien paziņoja VSAT komandieris ģenerālis Rustams Ļubajevs.

"Mēs izskatām iespēju pastiprināt mūsu spēkus uz robežas ar Baltkrieviju, piešķirot papildu personālu [..]. Tuvākajā laikā plānojam palielināt mūsu kontingentu," pēc tikšanās ar Lietuvas prezidentu Gitanu Nausēdu žurnālistiem sacīja VSAT komandieris. Viņš norādīja, ka nevar nosaukt precīzu robežsargu skaitu, kas papildus tiks izvietoti pie robežas ar Baltkrieviju.

Jautāts, vai par robežas ar Baltkrieviju drošību gādā tikai robežsargi, Ļubajevs atbildēja, ka "ir noteiktas darbības, ko veic citas iestādes", taču atteicās atklāt sīkāku informāciju.

Runājot par draudiem, ko rada "Vagner" algotņi Baltkrievijā, viņš sacīja, ka "provokāciju varbūtība ir liela", taču piebilda, ka "pagaidām mēs neredzam īpašas provokācijas vai aktivitātes".

Jau ziņots, ka pēc neveiksmīgā militārā dumpja jūnijā Krievijā daļa "Vagner" algotņu ieradušies Baltkrievijā. Pēc Lietuvas un Polijas rīcībā esošās informācijas, pašlaik Baltkrievijā atrodas aptuveni 4000 vagneriešu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.