Menu
 

Ķekavas skolēnu autobusos uzstādītas videokameras

  • Autors:  LETA
Foto - kekava.lv Foto - kekava.lv

Lai veicinātu sabiedrisko kārtību un drošību Ķekavas pašvaldības organizētajos skolēnu pārvadājumos, no septembra sešos skolēnu autobusos uzstādītas videonovērošanas kameras, informē pašvaldība.

Videonovērošana tiks veikta reisos, kas pārvadā skolēnus no Pļavniekkalna sākumskolas, Baložu un Ķekavas vidusskolām.

Skolēnu pārvadāšanu Ķekavas novadā kopumā nodrošina 16 autobusi. Videonovērošanas kameras uzstādītas sešos autobusos, kur visbiežāk fiksēti pārkāpumi. Kā stāsta Ķekavas novada pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Linda Zaķe, lēmums par videonovērošanas kameru uzstādīšanu pieņemts pēc skolēnu vecāku un autobusu šoferu lūguma.

"Skolēnu autobusi pārvadā dažāda vecuma bērnus un jauniešus, starp kuriem rodas konfliktsituācijas. Konflikti mēdz rasties arī starp pasažieriem un autobusa vadītājiem, kuri cenšas nodrošināt kārtību transportlīdzeklī," skaidro Reģionālās pašvaldības policijas (RPP) priekšnieks Māris Bomiņš.

Ar jaunajām kamerām aprīkotie autobusi kopumā apkalpo 17 rīta un vakara reisus, kas pārvadā skolēnus no Baložu vidusskolas, Pļavniekkalna sākumskolas un Ķekavas vidusskolas. Par veikto videonovērošanu autobusa pasažierus informē salonā izvietotās brīdinājuma zīmes. 

Ierakstu saglabāšanu un konfidencialitāti nodrošinās pašvaldības policija. Kā informē Bomiņš, videonovērošanas kameru ieraksti tiks izmantoti tikai administratīvo pārkāpumu izmeklēšanas gadījumā uz cietušās personas pieteikuma pamata.

Tikmēr Izglītības, kultūras un sporta pārvaldē atgādina, ka skolēniem, kuri izmanto Ķekavas novada pašvaldības organizētos skolēnu autobusus, ir jāievēro pašvaldības pieņemtie uzvedības noteikumi. Tie nosaka kārtību skolēnu autobusa sagaidīšanai, uzvedībai autobusā, kā arī atbildību par uzvedības noteikumu pārkāpšanu.

Skolēnu autobusā aizliegts ienest un lietot asus, bīstamus un ugunsnedrošus priekšmetus, elektroniskās smēķēšanas ierīces un citus tabakas izstrādājumus. Tāpat nav atļauts bojāt autobusa salonu, trokšņot, lietot necenzētus vārdus un uzvesties vardarbīgi.

Nepieciešamības gadījumā autobusa vadītājs ir tiesīgs apturēt autobusu, izsaukt pašvaldības policiju un ziņot skolas vadībai par notikušo. Uzvedības noteikumu pārkāpšanas gadījumā skolēniem un viņu vecākiem tiek izteikts brīdinājums. Atkārtotu pārkāpumu gadījumā pārkāpējam ir liegts izmantot skolēnu autobusa pakalpojumus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.