Menu
 

Dzejas dienu balvu saņēmis Marts Pujāts un Raimonds Ķirķis

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - dzejasdienas.com Ilustrācija - dzejasdienas.com

Dzejas dienu balva par gada labāko oriģināldzejas krājumu šogad piešķirta Martam Pujātam par krājumu "Dāma baltos džinsos", aģentūru LETA informēja Dzejas dienu rīkotāju pārstāve Dana Zālīte.

Savukārt par gada labāko atdzejas krājumu pie balvas ticis Raimonds Ķirķis par Iļjas Kaminska krājuma "Kurlā republika" atdzejojumu.

"Dzejas dienas 2023" Dzejas balva tika pasniegta ceturtdien mākslas centrā "Noass".

Šogad balvai tika pieteikta 21 grāmata - 16 oriģināldzejas krājumi un pieci atdzejojumi. Dzejas nominācijā balvai tika izvirzīta arī Linda Gabarajeva par krājumu "Apļi" ("Neputns") un Ilmārs Šlāpins par krājumu "Never" ("Neputns"), savukārt atdzejas nominācijā - sastādītāja Māra Poļakova un atdzejotāju komanda - Ingmāra Balode, Jānis Elsbergs, Māra Poļakova un Māris Salējs - par Serhija Žadana dzejas izlases "Harkivas Dinamo" atdzejojumu ("Orbīta") un Pēteris Pildegovičs par "Tan laikmeta dzejas izlases" atdzejojumu (Latvijas Universitāes Akadēmiskais apgāds).

Dzejas balvai pieteiktos darbus vērtēja un nominācijas izvirzīja literatūrkritiķe Anda Baklāne, 2022.gada Dzejas dienu balvas laureāts Artis Ostups, kā arī dzejnieki un festivāla Dzejas padomes locekļi Ērika Bērziņa un Kārlis Vērdiņš.

Ar Dzejas balvas pasniegšanu noslēdzas "Dzejas dienas 2023" pamatprogramma, kas šogad tika pieteikta ar saukli "Dzeja elpo!" un norisinājās no 2. līdz 14.septembrim Rīgā. Vēl virkne pasākumu, svinot dzeju un dzejniekus, turpinās visu septembri, informēja Zālīte.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.