Menu
 

Valsts meža dienests no sestdienas Latvijā atcels meža ugunsnedrošo periodu

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts meža dienests Foto - Valsts meža dienests

Valsts meža dienests (VMD) no sestdienas, 23.septembra, Latvijā atcels meža ugunsnedrošo periodu, kura laikā, atrodoties mežā un purvā, ir jāievēro vairāki aizliegumi, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Paziņojumā teikts, ka atbilstoši VMD 18.septembra rīkojumam visā valsts teritorijā no 23.septembra tiks atcelts meža ugunsnedrošais laika posms.

Šogad meža ugunsnedrošais periods Latvijā sākās 1.maijā.

Meža ugunsnedrošajā periodā ir noteikti aizliegumi un ierobežojumi visiem iedzīvotājiem. Par to neievērošanu var tikt piemērota administratīvā, civiltiesiskā un arī kriminālatbildība.

Lai samazinātu meža ugunsgrēka izcelšanās iespējas, visiem iedzīvotājiem, uzturoties mežos un purvos ugunsnedrošajā periodā ir aizliegts nomest degošus vai gruzdošus sērkociņus, izsmēķus vai citus priekšmetus, kurināt ugunskurus, izņemot īpaši ierīkotās vietās, kas nepieļauj uguns izplatīšanos ārpus šīs vietas, atstāt ugunskurus bez uzraudzības, dedzināt atkritumus, braukt ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem pa mežu un purvu ārpus ceļiem vai veikt jebkuru citu darbību, kas var izraisīt ugunsgrēku.

Tāpat bez saskaņošanas ar VMD tuvāko mežniecību ir aizliegts veikt jebkādu dedzināšanu, kas rada dūmus, jo tas var maldināt uguns novērošanas torņu dežurantus.

Jau vēstīts, ka šogad septembra sākumā Latvijā bija reģistrēti un dzēsti 633 meža ugunsgrēki, kopumā izdegot 629 hektāriem meža zemes platības, tostarp 111 hektāriem jaunaudžu un 364 hektāriem īpaši aizsargājamo dabas teritoriju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.