Menu
 

Horeogrāfa Agra Daniļeviča kaitīgie ieradumi ir alus un paciņa cigarešu gadā Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto – Gatis Gierts Foto – Gatis Gierts

Deju skolas “Dzirnas” vadītājs un horeogrāfs Agris Daniļevičs oktobrī svinēs 60 gadu jubileju un aicina uz deju autorkoncertiem “Manas tautas dejas”. Tajos ir iekļautas dejas, ko horeogrāfs radījis dažādiem kolektīviem laikā no 1981. gada līdz šodienai. Dejotāji atzīst: lai izdejotu Agra Daņiļeviča horeogrāfijas, nepieciešams uztvert viņa nepieradināto būtību, kā arī kļūt emocionāli atraisītiem. Tas ir aizraujošs process, un horeogrāfs saka, ka ar radīto ir ļoti elastīgs un ļauj interpretēt – ja vadītājs un dejotāji domā līdzīgi horeogrāfam, tad tiekot pieļauts un ļauts. Koncertos būs skatāmas arī ļoti jaunas horeogrāfijas un pat pirmuzvedumi.

“Man kā horeogrāfam svarīgākais nosacījums radot ir, lai deja nav formāla. Es runāju, stāstu caur deju. Kad ierodos pie dejotājiem “uzlikt” deju, vienmēr ņemu vērā kolektīva varēšanu, raksturu un personības. Pateicoties kādam spilgtam tēlam, mans izdomātais dejas raksturs var mainīties; tas atkarīgs no dzīves, kas konkrētajā kolektīvā mutuļo. Tas ir dzīvs organisms – tāpat kā mana tauta un manas tautas dejas,” stāsta Agris Daņiļevičs.

Pirmais “Manas tautas dejas” koncerts notiks 10. oktobrī Jelgavas Kultūras namā, bet jau 13.oktobrī – “Siguldas devonā”.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?
Nezinu, kas no tā: ar gumiju lēcu no Gaujas tilta Siguldā, braucu ar baiku ar ātrumu 240 km/h, daudz piedzīvojumu ir bijis ar kalnu slēpēm.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Manu bērnu piedzimšana.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Termiņi.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Mēģinu kustēties. Ritenis, peldēšana, sēņošana.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Alus un vidēji paciņa cigarešu gadā.

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvis?
Viss notiek tā, kā tam ir jānotiek.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?
“Ceplis”. 

Kādu mūziku klausāties?
To, kas man patīk. Ļoti, ļoti dažādu. Reizēm klusumu.

Jūsu spontānākais pirkums?
Aviobiļetes lidojumam uz Kubu kopā ar Singitu.

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot?
Neko negribētu mainīt. Dzīvē esmu piedzīvojis visu – no siena pļaušanas ar izkapti līdz mūsdienu tehnoloģiju izrāvienam. Esmu laimīgs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.