Menu
 

Maksimālais atļautais braukšanas ātrums no trešdienas, izņemot Siguldas šoseju, ir 90 km/h

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Valsts ceļi Foto - Latvijas Valsts ceļi

No trešdienas, 11. oktobra, visā valsts ceļu tīklā, izņemot Siguldas šoseju jeb Vidzemes šosejas posmu no Rīgas līdz Siguldai, maksimālais atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h, informēja VSIA “Latvijas Valsts ceļi” Komunikācijas daļā.

Vidzemes šosejas (A2) posmā no Rīgas līdz Siguldai, kur darbojas adaptīvā satiksmes vadība ar mainīgas informācijas ceļazīmēm, no 16.oktobra tiks atcelts maksimālais atļautais braukšanas ātrums 110 km/h, bet ļoti labos braukšanas apstākļos maksimālais braukšanas ātrums tur būs 100 km/h arī ziemas sezonā.

Meteoroloģiskajiem un braukšanas apstākļiem pasliktinoties, atļauto ātrumu tur samazinās līdz 90, 80 vai 70 km/h. Jāņem vērā, ka ziemas periodā braukšanas un apstākļi var manīties vairākas reizes dienā, tostarp strauji, tādēļ autovadītājiem jāpievērš uzmanība mainīgas informācijas ceļa zīmju norādījumiem un jāievēro tos.

Šonedēļ arī plānots atklāt satiksmei jaunizbūvēto Ķekavas apvedceļu, tur posmā no Krogsila līdz Rīgas apvedceļam (Salaspils–Babīte, A5) (11.– 19. km) maksimālais atļautais braukšanas ātrums būs 120 km/h, līdz iestāsies ziemas sezonai raksturīgi apstākļi. Posmā no Rīgas robežas līdz Krogsilam un no Rīgas apvedceļa (A5) līdz Ķekavas apvedceļa trases beigām atļautais ātrums būs līdz 90 km/h. Par šo ceļu plašāka informācija sekos.

Iestājoties rudenīgiem laikapstākļiem, “Latvijas Valsts ceļi” aicina autovadītājus ņemt vērā, ka rītos un vakaros kļūst tumšāks, kā arī redzamību var pasliktināt nokrišņi un migla. Lietus un kritušo lapu dēļ ceļi var kļūt slideni, rudens vēja brāzmu laikā uz ceļiem var būt nolauzti koki vai to zari. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.