Logo
Drukāt šo lapu

Kas jāzina par biļešu pirkšanu uz XXVII Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem

Ilustrācija - LNKC Ilustrācija - LNKC

Biļešu tirdzniecība uz XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku pasākumiem pakāpeniski sāksies no 15. maija savukārt, biļetes iepriekšējā rezervācijā, tostarp kasēs, varēs izpirkt no 22. maija. Biļešu tirdzniecību nodrošinās SIA “Biļešu paradīze”.

Kopējais biļešu skaits uz Svētku pasākumiem ir 174 000 biļešu, no kuriem 74 % tiks nodoti publiskajai tirdzniecībai, 25 % būs iepriekšējā rezervācijā un 1 % tiks atvēlēts ielūgumiem. 43 000 biļešu tiks pārdotas iepriekšējā rezervācijā, no kurām lielākā daļa - 79 % - ir rezervēta Svētku dalībniekiem, 12 % daudzbērnu ģimenēm ar “Goda ģimenes karti”, 3 % pašvaldībām, 6 % pārējām grupām.

Mežaparka estrādes ietilpība ir 30 557 skatītāju sēdvietas. 91 % no noslēguma koncerta “Kopā Augšup” sēdvietu skaita nonāks publiskajā tirdzniecībā, 7 % atvēlēti iepriekšējai rezervācijai un 2 % ielūgumiem, savukārt, uz trim deju lieluzveduma koncertiem “Mūžīgais dzinējs” koncertiem ir 31 362 sēdvietas, no kurām 77 % nonāks publiskajā tirdzniecībā, 22 % atvēlēti iepriekšējai rezervācijai, t.sk. pašiem dalībniekiem, 1 % tiks atvēlēts ielūgumiem. Deju lieluzveduma ģenerālmēģinājums pilnībā tiek atvēlēts koncerta dalībniekiem iepriekšējā rezervācijā.

Biļešu cenas sākot no 5 eiro

Biļešu cenas uz Svētku pasākumiem būs amplitūdā no 5 līdz 100 eiro: Garīgās mūzikas koncerta biļešu cenas būs no 15 līdz 35 eiro, tautas lietišķās mākslas izstādes - 5 eiro. Gājiena laikā sēdvietas skatītāju tribīnēs maksās 25 eiro (līdzīga pieredze bija arī 2018. un 2013. gadā), savukārt ieeja Svētku Atklāšanas koncertā – 40 eiro (Svētku dalībniekiem, uzrādot dalībnieka karti, ieeja bez maksas).

Deju lielkoncerta "Balts” biļetes maksās no 20 līdz 70 eiro, diriģentu kora koncerta “Diriģents” – no 15 līdz 30 eiro, kokļu mūzikas nakts koncertu “Gaismas dārzs” un “Nakts dziesma” biļetes maksās no 12 līdz 20 eiro. Mazākumtautību kolektīvu koncerta “Saules dziesmu audeklā” biļetes maksās no 12 līdz 25 eiro, vokāli simfoniskās mūzikas koncerta “Šūpulis” – no 20 līdz 90 eiro.

Vokālo ansambļu mūsdienu mūzikas koncerta “Skaņu portreti” un vokālo ansambļu garīgās mūzikas koncerta “Dievs. Daba. Cilvēks” biļetes maksās no 15 līdz 25 eiro, latviešu tautastērpu skates “Mēnesnīcā” – no 15 līdz 25 eiro, pūtēju orķestru koncerta “Laiks iet pāri” un Zaļumballes biļetes – 10 eiro, koru lielkoncerta "Tīrums. Dziesmas ceļš" ģenerālmēģinājuma – no 15 līdz 40 eiro, savukārt koru lielkoncerta "Tīrums. Dziesmas ceļš” - no 15 līdz 70 eiro.

Kokļu mūzikas lielkoncerta “Laika upe” – no 15 līdz 25 eiro, pūtēju orķestru latviešu mūzikas koncerta “Partitūra svētkiem” - no 10 līdz 20 eiro, tautas mūzikas koncerta “Trejdeviņi spēlmanīši” – no 15 līdz 30 eiro, deju lieluzveduma „Mūžīgais dzinējs” – no 20 līdz 100 eiro, bērnu un jauniešu vokālo ansambļu koncerta “Es vēlos sev ko pastāstīt” – no 7 līdz 12 eiro.

Noslēguma koncerta "Kopā Augšup" ģenerālmēģinājuma biļetes maksās no 15 līdz 45 eiro, Noslēguma koncerta "Kopā Augšup” – no 20 līdz 100 eiro, savukārt sadziedāšanās nakts biļetes maksās 10 eiro.

10 % atlaide tiks piemērota Latvijas Goda ģimenes apliecības īpašniekiem, personām ar I, II vai III invaliditātes grupu, uzrādot atbilstošu apliecību un politiski represētajām personām, uzrādot atbilstošu apliecību.

Kad internetā?

No 15. maija plkst. 10:00 internetā (bilesuparadize.lv) biļetes internetā būs iespējams iegādāties uz 15 notikumiem: Garīgās mūzikas koncertu, diriģentu kora koncertu “Diriģents”, vietas tribīnē Svētku gājiena laikā, Svētku Atklāšanas koncertu, vokālo ansambļu mūsdienu mūzikas koncertu “Skaņu portreti”, vokālo ansambļu garīgās mūzikas koncertu “Dievs. Daba. Cilvēks”, bērnu un jauniešu vokālo ansambļu koncertu “Es vēlos sev ko pastāstīt”, pūtēju orķestru lielkoncertu “Laiks iet pāri” un pūtēju orķestru latviešu mūzikas koncertu “Partitūra svētkiem”, kokļu mūzikas lielkoncertu “Laika upe” un nakts koncertiem - “Gaismas dārzs” un “Nakts dziesma”, mazākumtautību kolektīvu koncertu “Saules dziesmas audeklā”, vokāli simfoniskās mūzikas koncertu “Šūpulis”, tautas tērpu skati “Mēnesnīcā” un tautas mūzikas koncertu “Trejdeviņi spēlmanīši”.

No 17. maija plkst. 10:00 internetā (bilesuparadize.lv) pircējiem interneta tirdzniecībā būs pieejamas biļetes uz deju koncertiem: lielkoncertu “Balts” Arēnā Rīga un lieluzvedumu “Mūžīgais dzinējs” Daugavas stadionā.

No 19. maija plkst. 10:00 internetā (bilesuparadize.lv) tirdzniecībā internetā būs pieejamas biļetes uz koru lielkoncertu “Tīrums. Dziesmas ceļš” un tā ģenerālmēģinājumu, Noslēguma koncertu “Kopā Augšup” un tā ģenerālmēģinājumu, kā arī Sadziedāšanas nakti (noslēguma koncerta biļešu īpašniekiem nav nepieciešams iegādāties atsevišķas biļetes).

Kad kasēs?

No 22. maija biļetes, kas netiks izpirktas internetā, būs iespēja iegādāties arī kasēs, kā arī būs iespēja izpirkt biļetes iepriekšējā rezervācijā. No 12. jūnija varēs izpirkt iepriekšējā rezervācijā pieteiktās biļetes, kas netiks izpirktas.

Cik?

Vienā pirkuma reizē uz vienu pasākumu varēs iegādāties ne vairāk kā 4 (četras) biļetes. Kopējais maksimālais vienā pirkumā pieejamo biļešu skaits uz Svētku pasākumiem ir 20.

Bērni

Bērniem līdz 7 gadiem (ieskaitot), ja nav nepieciešama atsevišķa sēdvieta, biļete nav jāpērk.

Atlaides

Latvijas Goda ģimenes apliecības īpašniekiem; personām ar I, II vai III invaliditātes grupu, uzrādot atbilstošu apliecību un politiski represētajām personām, uzrādot atbilstošu apliecību, tiks piemērota 10 % atlaide.

Kur meklēt Svētku programmu?

Aicinām savlaicīgi iepazīties ar Svētku programmu. Tā ir pieejama dziesmusvetki.lv un “Biļešu paradīzes” mājas lapā. Pirms tirdzniecības uzsākšanas būs publicēti visi tirdzniecībā plānotie pasākumi ar aprakstiem, būtisko informāciju utt.

Biļešu pirkšana internetā bilesuparadize.lv

Iegādāties biļetes interneta sistēmā var no jebkuras viedierīces (dators, telefons, planšetdators u.c.). Lai uzsāktu biļešu iegādi, nepieciešams pieslēgties savam esošajam profilam vai izveidot pircēja profilu, norādot savus datus (Vārds, uzvārds, e-pasts, tālrunis). Jāizveido droša parole.

Pēc pieslēgšanās lietotāja profilam mājaslapā var izmantot meklētāju, tajā norādot vēlamo pasākumu. Jāizvēlas ieejas biļešu skaits vai jāatzīmē sēdvietas gadījumos, kad pieejams sēdvietu plāns. Jāieliek biļetes pirkuma grozā un jāveic apmaksa. 

Biļetes pēc veiksmīgas apmaksas varēs ielādēt sev ērtā veidā, kā arī tās tiks nosūtītas arī uz e-pastu, tāpat tās vienmēr būs pieejamas arī profila izdarītajos pirkumos.

Šeit atrodama plašāka informācija par biļešu iegādes soļiem, pērkot tās interneta sistēmā.

Kas ir virtuālā rinda?

Lai veiksmīgāk un ērtāk noritētu tirdzniecība interneta sistēmā, uz pasākumiem, kuros paredzama liela pircēju interese, tiks izveidota virtuāla rinda. Virtuālā rinda aktivizēsies attiecīgajam Dziesmu svētku pasākumam uzsākot tirdzniecību jeb plkst. 10.00.

No plkst. 10:00 lietotājam tiks piešķirts kārtas numurs un definēts aptuvenais gaidīšanas laiks līdz pirkuma uzsākšanai.

Nav nepieciešams apmeklēt pasākuma lapu vairākas stundas pirms pasākuma tirdzniecības!

Ko darīt, ja nav interneta pieslēgums?

Biļešu pārdošana sāksies darba dienā, tāpēc aicinām izmantot pašvaldības sniegto iespēju lietot publisko interneta tīklu bibliotēkās un citās pašvaldības telpās.

Ko darīt, ja, pērkot biļetes internetā, sistēma “nedarbojas”?

“Biļešu Paradīze” dara visu, lai šādas situācijas iespējamība tiktu novērsta. Uzņēmums rēķinās ar lielu pieprasījumu, tāpēc tiek veikts viss nepieciešamais, lai tirdzniecības process noritētu netraucēti.

Vai var gadīties, ka biļetes uz Svētku galvenajiem notikumiem tiks pārdotas jau pirmajās stundās?

Ņemot vērā lielo interesi un ierobežoto sēdvietu skaitu Daugavas stadionā un Mežaparka Lielajā estrādē, biļetes uz šiem koncertiem visticamāk tiks izpirktas ļoti ātri.

Svētku nedēļā notiks vairāk kā 60 pasākumi, no kuriem puse būs bezmaksas. Būtiskākie notikumi tiks rādīti gan tiešraidē, gan ierakstos Latvijas Televīzijā, internetā un uz lielajiem ekrāniem Rīgas pilsētvidē.

 

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024