Menu
 

Turaidas muzejrezervāta Jāņa Graudoņa takas navigācijas risinājums ieguvis starptautisku balvu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Turaidas muzejrezervāts Foto - Turaidas muzejrezervāts

Turaidas muzejrezervāta Jāņa Graudoņa takas navigācijas risinājums, kuru izstrādāja dizaina kompānija SIA "Raugs", apbalvots ar "IIID Award 2023" balvu kategorijā “Navigācija vidē”.

"IIID Award" ir Starptautiskā Informācijas dizaina institūta (IIID) organizēts notikums, kas apliecina un vērtē dizaineru darbu, vērtējot informācijas dizaineru ieguldījumu sabiedrībai – kā tiek izmantots radošums un dizaina domāšana, lai risinātu sarežģītus komunikācijas jautājumus un uzlabotu jebkuru cilvēka dzīves aspektu, pavēstīja Turaidas muzejrezervāta pārstāve Maira Dudareva.

Jāņa Graudoņa takas navigācijas sistēma radīta respektējot apkārt esošo vēsturisko mantojumu, bet vienlaikus mūsdienīgā veidā piesaista apmeklētāju uzmanību, informē un rāda pareizo ceļu. Norādēs integrētas papildus ziņas par katru no skatu punktiem, nodrošinot ne tikai navigācijas funkciju, bet arī viegli uztveramu informācijas nodošanu. Zīmju sistēmas krāsu kods ļauj tai būt efektīvai gan zaļā vasarā, gan gandrīz monohromā ziemā.

"Kad mēs ceļojam, informācijas dizaineri palīdz mums atrast ceļu. Kad mēs pērkam lietas, viņi palīdz mums izdarīt apzinātu izvēli. Kad mēs maksājam nodokļus vai pieprasām valsts pabalstus, viņi izskaidro mūsu tiesības un pienākumus un nodrošina, lai process noritētu raiti. Viņi atklāj datu nozīmi, palīdz mums ātri atrast informāciju un izskaidro, kā darbojas sarežģītas sistēmas. Informācijas dizains ir būtiska mūsu dzīves daļa. Neraugoties uz to visu, lielākā daļa cilvēku par informācijas dizainu zina pārāk maz. IIID balvas mērķis ir to labot, izceļot labākos darbus," citēts "IIID Award" prezidents Robs Vallers.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.