Menu
 

"E-silva": Kurināmās koksnes cena maijā piedzīvojusi zemāko punktu

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Kurināmās koksnes cena, kā iepriekš prognozēts, maijā piedzīvoja zemāko punktu, aģentūru LETA informēja meža izsoļu sistēmas Latvijā "E-silva" pārstāvji.

"E-silva" pārstāvji skaidro, ka, neskatoties uz nelielajām apses malkas cenas svārstībām periodā no marta līdz maijam, kādā brīdī cenai īslaicīgi palielinoties robežās no 55 līdz 58 eiro par kubikmetru, maija beigās apses malkas cena atgriezās marta un aprīļa cenas līmeni - 50 eiro par kubikmetru, attiecīgi maijā sasniedzot zemāko punktu.

Vienlaikus bērza papīrmalkas augstākā cena, lai arī lēnāk nekā iepriekšējos mēnešos, arī maijā turpināja kristies, samazinoties līdz 65 eiro par kubikmetru, liecina "E-silva" dati.

Uzņēmumā norāda, ka, salīdzinot ar šī gada sākumu, kad bērza papīrmalkas augstākā cena pakāpeniski turpināja kristies ik mēnesi, maijā četru mēnešu periodā tā ir pazeminājusies par 23,5%. Salīdzinot ar aprīli, maijā bērza papīrmalka samazinājās par 4,4%.

Vienlaikus "E-silva" dati norāda, ka arī egles un priedes papīrmalkas cena turpina lejupslīdi, maijā, salīdzinot ar aprīli, samazinoties par 4,6% un sasniedzot 62 eiro par kubikmetru.

"E-silva" ir meža izsoļu platforma. "E-silva" uzturētājs ir Latvijas pilna servisa meža apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Forest Mentor Group".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.