Menu
 

Apšaudēs ASV Meinas štatā nogalināti vismaz 22 cilvēki, šāvējs vēl nav notverts

  • Autors:  LETA--AFP/AP

ASV Meinas štata Lūistonas pilsētā bruņots vīrietis trešdienas vakarā sarīkoja apšaudes, nogalinot vismaz 22 cilvēkus un ievainojot vairākus desmitus, un šāvējs vēl nav notverts, ziņo ASV mediji un policija.

Pilsētas domnieks Roberts Makartijs telekanālam CNN pavēstīja, ka apšaudēs bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz 22. Apšaudes notika vismaz divās vietās - restorānā un boulinga zālē. Abas vietas atrodas aptuveni desmit minūšu brauciena attālumā viena no otras.

Makartijs sacīja, ka divas Lūistonas slimnīcas atsaukušas darbā visus iespējamos darbiniekus un piesaistītas ātrās palīdzības brigādes no citām pilsētām.

Vietējā policija ievietoja sociālajā tīklā "Facebook" šāvēja fotogrāfiju, kurā viņš redzams ar pusautomātisku ieroci boulinga zālē. Policija paziņoja, ka tiek meklēts 40 gadus vecais Roberts Kards, norādot, ka viņš uzskatāms par bruņotu un bīstamu.

Policija arī publicēja attēlu ar baltu automašīnu, norādot, ka tās priekšējais buferis, domājams, ir nokrāsots melnā krāsā, un lūdza ikvienu, kurš to atpazinis, sazināties ar policiju.

"Mēs aicinām visus uzņēmumus slēgt savas durvis, kamēr mēs izmeklējam. Aizdomās turētais vēl ir brīvībā," sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja Androskoginas apgabala šerifa departaments.

Meinas Sabiedriskās drošības departamenta pārstāvis aicināja iedzīvotājus palikt savās mājās un aizslēgt durvis. Policija paziņoja, ka skolas ceturtdien būs slēgtas.

Meinas štata gubernatore Dženeta Milsa sacīja, ka "ir tikusi informēta par aktīvu apšaudes situāciju Lūistonā". CNN ziņoja, ka šajos incidentos ievainoti vismaz 50 līdz 60 cilvēku, bet vēl nav zināms, tieši cik guvuši šautus ievainojumus.

Lūistonā dzīvo aptuveni 38 000 cilvēku. Tā atrodas aptuveni 60 kilometrus no Portlendas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.