Menu
 

Jūrmalā degusi saimniecības ēka, Olainē – šķūņi, Ādažos – malka, Sidgundā – laternas stabs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Aizvadītās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis desmit izsaukumu. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks izcēlies naktī uz sestdienu Sputņika ielā Jūrmalā, kur 70 kvadrātmetru platībā dega vienstāva saimniecības ēka. No blakus esošās dzīvojamās ēkas saviem spēkiem bija evakuējušies četri cilvēki. Šo ugunsgrēku izdevās likvidēt pēc trīs stundu darba, informēja VUGD.

Jau ziņots par negadījumu Ķekavas novada Baložos, kur, cenšoties saviem spēkiem apdzēst uz vienstāva dzīvojamās mājas aizdegušās elektroinstalācijas klemmes, cieta viens cilvēks. Viņš tika nodots NMPD mediķiem.

Ceturtdien pēcpusdienā saņemts izsaukums uz Inčukalnu, kur vienstāva biroja ēkas palīgtelpā dega malka 10 m2 platībā. Pirms VUGD darbinieku ierašanās no piedūmotās ēkas bija evakuējušies divi cilvēki. Notikuma vietā strādāja arī Inčukalna un Krimuldas brīvprātīgie ugunsdzēsēji, kā arī Valsts meža dienesta ugunsdzēsēji.

Piektdien saņemti divi izsaukumi, taču abi ugunsgrēki tika likvidēti vēl pirms VUGD pārstavju ierašanās. Pēcpusdienā Ropažu novada Gaidās dega tūjas 3 m2 platībā, bet vakarā Puķu ielā Ādažos – malka pie divstāvu dzīvojamās mājas ieejas.

Vēl sestdien Siguldas novada Mālpils pagasta Sidgundā bija aizdedzies laternas stabs, svētdien Žubītes ielā Jūrmalā – elektrības vads un siltumizolācija uz divstāvu ēkas fasādes, bet Zemgales ielā Olainē – šķūņi 10 m2 platībā deviņstāvu dzīvojamās mājas pagrabā. Pēdējo pieminēto ugusnrgēku VUGD darbinieki likvidēja pusotras stundas laikā.

Kanālu ielā Jūrmalā sazāģēts aizlūzis un brauktuvei pārkāries koks, bet Jelgavas ielā Olainē – nolūzis un ceļa braucamajai daļai pārkritis koks.

VUGD arī atgādina – dodoties mežā sēņot, jāatceras par drošību un līdzi jāņem uzlādēts mobilais telefons, lai nepieciešamības gadījumā varētu izsaukt operatīvos dienestus pa tālruni 112. Ja saprotat, ka pašu spēkiem nespēsiet izkļūt no meža, zvaniet glābējiem un nosauciet tiem pēc iespējas konkrētākus orientierus – kurā vietā iegājāt mežā, cik ilgi esat uzturējies mežā, kādus dabas vai cilvēka veidotus objektus esat šķērsojis vai tiem pagājis garām. Šī informācija palīdzēs glābējiem jūs atrast.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.