Menu
 

Siguldas novada iedzīvotāji pārstrādei nodevuši vairāk nekā 11 tonnu elektrotehnikas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – twitter.com/sigulda_aizrauj Foto – twitter.com/sigulda_aizrauj

Latvijas Zaļā punkta, SIA “Eco Baltia vide” un SIA “Jumis” īstenotās kampaņas “Viegla šķirošanās” trešajā posmā, kura laikā elektrotehnikas savākšana bez maksas tika nodrošināta no mājsaimniecībām un uzņēmumiem, Siguldas pilsētā un tuvējos pagastos dalībai pieteicās 69 iedzīvotāji, pārstrādei kopā nododot gandrīz 10 tonnas iekārtu. Mālpils pagastā dalībai pieteicās deviņi iedzīvotāji, pārstrādei nododot vairāk nekā vienu tonnu iekārtu, liecina informācija novada pašvaldības vietnē.

Katrs kampaņas dalībnieks elektronikas nodošanas brīdī tika reģistrēts izlozei par veikalu tīkla “Maxima” dāvanu karti 30 eiro vērtībā. Siguldas pilsētā un pagastos, veicot izlozi, to ieguva Daina, bet Mālpils pagastā – Lūcija. Lielāko iekārtu apjomu (aptuveni 300 kilogramus) sašķiroja siguldietis Raitis, toties Mālpils pagastā lielākais apjoms bijis aptuveni 150 kilogrami, ko sašķirojis mālpilietis Imants. Ar uzvarētājiem kampaņas rīkotāji sola sazināties individuāli tuvākajā laikā.

Kampaņas organizētāji atgādina, ka veca elektrotehnika ir bīstamie atkritumi un no tās jāatbrīvojas ar īpašu atbildību. Ikdienā to var nodot vairāk nekā 70 atkritumu šķirošanas laukumos visā Latvijā, kur tā tiek pieņemta bez maksas. Savukārt mazo tehniku un izlietotās baterijas var nogādāt uz tirdzniecības vietām, kur novietotas speciālās šķirošanas kastes.

Kampaņas “Viegla šķirošanās” trešais posms vairāk nekā 300 Latvijas pilsētās un pagastos notiek no šā gada jūnija līdz novembrim, kad nolietotās elektroiekārtas bezkontakta veidā bez maksas var nodot mājsaimniecību un uzņēmumu adresēs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.