Menu
 

Aptauja Ķekavā. Vai atbalstāt 40 miljonu eiro izmaksāšanu ebrejiem? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

10.februārī Saeima pieņēma likumprojektu “Labas gribas atlīdzinājuma Latvijas ebreju kopienai likums”, kas paredz no valsts budžeta izmaksāt 40 miljonus eiro nodibinājumam “Latvijas ebreju kopienas restitūcijas fonds”.

Nacionālās apvienības Saeimas frakcija balsoja pret šo likumprojektu, uzsverot, ka “šim likumam nav nekādas saistības ar taisnīgumu vai labo gribu, jo tas vēstī, ka vienas tautas ciešanas ir vērtējamas augstāk nekā citu tautu, arī latviešu, ciešanas”. Turklāt vēstulē Valsts prezidentam Egilam Levitam ir izteikts aicinājums to neizsludināt. Valsts prezidents 10 dienu laikā, skaitot no likuma pieņemšanas Saeimā, var prasīt likuma otrreizēju caurlūkošanu.

Artūrs, strādā ceļu būvē

Ja šis finansējums tiks izmantots ēku atjaunošanai, tad nav tik traki, jo ieguvēji varētu būt visa tauta. Jāsaprot, ka ne jau tikai ebreji zaudēja īpašumus, bet daudziem tie tika atņemti.

Rita, mājsaimniece

Nevajag viņiem kompensēt, jo visi ir cietuši. Tad visām kopienām vajadzētu pieprasīt finansējumu. Kas bijis, tas lai paliek vēsturē!

Gatis, celtnieks

Tas ir galīgi aplam. Būtu labāk saviem cilvēkiem naudu piešķīruši. Tik daudzi dzīvo nabadzībā! Uzskatu, ka tā ir izmesta nauda.

Normunds, uzņēmējs

Nevajag, jo tā ir vēsture. Mums ir jādzīvo uz priekšu. Tad jau katra kopiena to varēs pieprasīt. Kāpēc vieni ir priviliģētāki?

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.