Menu
 

Jaunolainē degusi saimniecības ēka, Vētrās – pirts, Zaķumuižā – atkritumi, Spuņciemā – mežs

Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pagājušās nedēļas otrajā pusē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis pusotru desmitu izsaukumu. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks fiksēts svētdien Mārupes novada Spuņciemā, kur 1000 kvadrāmetru platībā dega meža zemsedze, informēja VUGD. Ugunsgrēks tika likvidēts divu stundu laikā.

Naktī uz sestdienu Jaunolainē 80 m2 platībā dega saimniecības ēka. Ugunsgrēks novēršanai bija nepieciešamas divarpus stundas.

Sestdien pievakarē Mārupes novada Vētrās 50 m2 platībā degusi pirts un nojume, un dzēšanas darbi ilguši divarpus stundas. Savukārt naktī uz svētdienu Kļavu ielā Jūrmalā triju stundu laikā apdzēsts vienstāva dzīvojamās mājas jumta pārsegums, siena un iebūvēta pirts 13 m2 platībā.

Sestdien Ropažu novada Zaķumuižā atkritumi deguši 150 m2 platībā. Atkritumi deguši arī Atbalss ielā Jūrmalā – kādā garāžā (10 m2) un neapsaimniekotā vienstāva ēkā (20 m2).

Vēl viens izsaukums uz Jūrmalu saņemts svētdien dienas vidū no Slokas ielas, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī bija uz plīts atstāts piededzis ēdiens, kas bija radījis spēcīgu sadūmojumu. Šis negadījums gan tika novērsts vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās.

Ceturtdien VUGD darbinieki devās uz Olaines novada Jāņupi, kur vienstāva dārza mājā bija bojāta gāzes plīts, un astlēdza gāzes padevi. Vēl viens izsaukums uz Olaines novadu saņemts svētdien vakarā – mežā bija apmaldījies cilvēks. Izmantojot autocisternas skaņas signālu, cilvēkam tika norādīts pareizais virziens izejai no meža.

Ceļu satiksmes negadījumu sekas nedēļas nogalē, sakārtojot ceļa braucamo daļu, novērstas Mārupes novada Priežkalnos, Mazajā ielā Salaspilī un Stopiņu pagasta Dreiliņos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.