Menu
 

"SEB banka" piešķir pusotru miljonu eiro daudzdzīvokļu mājas projekta būvniecībai Ķekavas novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

"SEB banka" piešķīrusi finansējumu 1,5 miljonu eiro apmērā SIA “Elko” daudzdzīvokļu mājas projekta “Apiņi” būvniecībai Ķekavas novada Krustkalnos. Projektā paredzētas septiņas mājas, divas no tām jau tuvākajā laikā tiks nodotas ekspluatācijā, informēja bankā.

“Apiņi” ir jauns dzīvojamo māju projekts Pierīgā, kura celtniecība tika uzsākta 2021.gada pavasarī. Projektā īpaša uzmanība tiek pievērsta ne tikai mūsdienīgam dizainam un kvalitatīviem būvmateriāliem, bet arī A klases energoefektivitātes nodrošināšanai.

“Projekts tiek attīstīts uzņēmuma īpašumā esošā teritorijā, kur iepriekš atradās birojs un noliktavas. Uzņēmumam pārceļoties uz jaunām telpām Daugmalē, tika nolemts plašo teritoriju labiekārtot, izveidojot patīkamu vidi un radot jaunu, modernu dzīvojamo māju kvartālu Pierīgā. Kopumā ir plānots uzbūvēt vēl piecas mājas, taču būvniecības tempi būs atkarīgi no tā, cik ātri izdosies realizēt dzīvokļus jau uzbūvētajās mājās,” stāsta uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Valdis Rudzis.

Kā norāda "SEB bankas" Privātpersonu konsultāciju centra vadītājs Māris Opincāns, lai arī nenoteiktība un augstā inflācija ietekmē iedzīvotāju pārliecību par nākotnes ienākumiem un attiecīgi aktivitāti nekustamā īpašuma tirgū, kopumā interese par dzīves līmeņa un tā kvalitātes uzlabošanu ir pietiekami liela.

“Izvēloties jaunu mājvietu, iedzīvotājiem arvien būtiskāks faktors ir energoefektivitāte. Tāpat arī var novērot izmaiņas platību ziņā. Ja Covid pandēmijas periodā vairāk pirka un mainīja īpašumus uz lielākām platībām, jo aktuāli bija darbs un mācības no mājām, tad šobrīd ir tieši pretēji – ņemot vērā uzturēšanas izmaksu sadārdzinājumu, vairāk izvēlas mazākas platības. Tāpat ir liela interese par dzīvokļiem jaunajos projektos, taču piedāvājums ir ierobežots.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.