Menu
 

Krievu raķešu triecienos Ukrainā bojāti 11 infrastruktūras objekti; traucēta elektroapgāde

  • Autors:  LETA/Ukrainska Pravda

Masīvās raķešu apšaudes rezultātā, kurai pirmdienas rītā Krievijas karaspēks pakļāva Ukrainas pilsētas, astoņos reģionos un Kijivā postījumi nodarīti vismaz 11 svarīgiem infrastruktūras objektiem, bet daļā apgabalu pārtraukta elektropiegāde, paziņojis premjerministrs Deniss Šmihaļs.

Viņš piebildis, ka tajā pašā laikā par krievu pirmajiem mērķiem kļuvis kāds bērnu rotaļu laukums, muzeji un izglītības iestādes. Premjers uzsvēris, ka krievu kara noziedznieku galvenais mērķis ir centieni radīt paniku un iebiedēt ukraiņus, atstājot tos bez apgaismojuma un siltuma.

Tomēr Šmihaļs norādījis, ka visi dienesti strādā un ka infrastruktūras objekti, cik drīz vien iespējams, tiks atjaunoti.

Uzņēmums "Ukrenergo" brīdina, ka pilsētās un citās apdzīvotās vietās gaidāmi elektropiegādes, ūdens apgādes un sakaru traucējumi.

Taču "Ukrenergo" norāda, ka enerģētiķi operatīvi izmanto rezerves apgādes shēmas un ķērušies pie nodarīto bojājumu novēršanas.

Prezidenta kancelejas vadītā vietnieks Kirilo Timošenko pavēstījis, ka krievu apšaudēm tikuši pakļauti energosistēmas objekti Ļvivā, Zaporižjā, Kijevas apgabalā, Hmeļņickas apgabalā, Dņipro, Vinnicā, Ivanofrankivskas apgabalā, Sumu apgabalā, Harkivas apgabalā, Žitomiras apgabalā un Kirovohradas apgabalā.

Lai gan Kijivas apgabalā sešas no krievu raķetēm izdevies notriekt, bojājumi nodarīti vienai no termoelektrostacijām, piebildis Timošenko.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.