Menu
 

Jaunās Saeimas partijas nesteidz atklāt savu deputātu vēlmes par darbu komisijās

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

14.Saeimā ievēlētās partijas vēl nesteidz atklāt, kādās parlamenta komisijās cer darboties ievēlētie deputāti, liecina frakciju pārstāvju teiktais sarunā ar aģentūru LETA.

Partijas Nacionālā apvienība (NA) priekšsēdētājs Raivis Dzintars atklāja, ka NA ir uzsākusi deputātu aptaujāšanu attiecībā uz viņu vēlmēm par darbu komisijās. Tomēr partijai esot jāmodelē dažādi scenāriji, jo deputātu sastāvs var mainīties atkarībā no Ministru kabineta sastāva.

Vaicāts, vai NA pārstāvji ir iecerējuši arī kādu komisijas amatu, piemēram, priekšsēdētāja vietu, frakcijas līderis pauda uzskatu, ka jebkura partija ar cienījamu pārstāvniecību parlamentā un labu rezultātu vēlēšanās arī parlamenta līmenī labprāt uzņemtos atbildību. Viņš atzīmēja, ka arī NA nebūs izņēmums, taču par konkrētiem amatiem ir jārunā secīgi pēc tam, kad būs pieņemts lēmums, sacīja Dzintars.

"Progresīvo" līderis Kaspars Briškens norādīja, ka nevienā no sarunām ar potenciālajiem koalīcijas partneriem partijas pārstāvji nav apsprieduši amatu sadali parlamentā vai valdībā. Tā esot apzināta pieeja no "Progresīvo" puses, respektējot prezidenta aicinājumu šajā sarunu stadijā koncentrēties uz galvenajiem nākamās valdības uzdevumiem.

Vienlaikus frakcija ir uzsākusi ievēlēto deputātu vēlmju apzināšanu attiecībā uz darbu Saeimas komisijās, taču jomas deputātu vidū vēl neesot sadalītas. "Progresīvie" centīšoties pēc iespējas plašāk aptvert Saeimas darbā skartās jomas, un deputāti esot gatavi sniegt profesionālu ieguldījumu komisiju darbā, sacīja Briškens.

"Stabilitātei!" līderis Aleksejs Rosļikovs sacīja, ka partija pašlaik apkopo deputātu vēlmes. Tomēr konkrētus deputātu vārdus un komisijas, kurās viņus ir plānots virzīt, topošais politiķis nosaukt nevarēja. Atbilstoši Saeimas Kārtības rullim, frakcija centīsies tikt proporcionāli pārstāvēta visās komisijās, norādīja Rosļikovs.

Taču par deputātu virzīšanu uz komisiju priekšsēdētāja un citiem amatiem vēl esot par agru runāt, pauda "Stabilitātei!" pārstāvis.

Arī "Latvija pirmajā vietā" (LPV) topošais deputāts Vilis Krištopans izvairījās no konkrētu personu un komisiju nosaukšanas, kaut arī viņš sacīja, ka partijas iekšienē šis jautājums ir apspriests un aptuvenas aprises esot zināmas.

Partijas pārstāvji tēmēšot uz visu komisiju priekšsēdētāja amatiem, sacīja Krištopans.

Kā ziņots, partijas sākušas izraudzīties deputātus darbam 14.Saeimas komisijās, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pastāstīja partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) politiķis Arvils Ašeradens.

Komentējot valdības veidošanas norisi, deputāts apgalvoja, ka līdz šim 14.Saeimā ievēlētie politiskie spēki neesot runājuši par amatu sadali. Taču frakcijas ir sākušas plānot ievēlēto deputātu sadalījumu pa Saeimas komisijām.

Tāpat ziņots, ka 14.Saeimas vēlēšanās labāko rezultātu sasniedza "Jaunā vienotība", kura nākamajā Saeimā ieguvusi 26 mandātus, seko Zaļo un zemnieku savienība ar 16, Apvienotais saraksts ar 15, NA ar 13, "Stabilitātei!" ar 11, "Progresīvie" ar 10 un LPV ar deviņiem mandātiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.