Menu
 

Noskaidroti Latvijas lielākie ķirbji

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā jau 17.reizi “Maxima Latvija” noskaidroja 2022. gada Latvijas brangākos ķirbjus. Šogad “Latvijas lielākā ķirbja čempionāta” uzvaras laurus plūca Luīzas Neimanes lolotais ķirbis no Kuldīgas novada, kas bija sasniedzis 351 kg svaru un 390x374 cm apkārtmēru, informēja pasākuma rīkotāji.

Uz goda pjedestāla tika arī Gata Badovska dižoga ar svaru 260 kg un 341x301cm apkārtmēru, savukārt goda pjedestālu noslēdza Lindas Kuzmickas audzētais 254,5 kg smagais ķirbis ar 348x271cm apkārtmēru. Ceturto vietā ierindojās Gata Badovska otra audzētā dižoga, kas svēra 201 kg, savukārt piektā vieta tika Irinai Badovskai ar 157,5 kg ķirbi.

 “Latvijas lielākā ķirbja čempionātam” šogad tika pieteikti 18 ķirbji no septiņiem Latvijas novadiem – Dobeles, Kuldīgas, Ādažu, Ventspils, Dienvidkurzemes, Jēkabpils, Jelgavas – un pat no Rīgas. Uz čempionāta finālu Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā tika atvesti desmit finālisti, kuru mērīšanas un svēršanas procesā talkā nāca Latvijas spēkavīri Dainis Zāģeris un Māris Krievelis.

Līdz šim čempionāta vēsturē Latvijā smagākais ķirbis ir svēris 574 kg un šo rekordista titulu 2018.gadā ieguva šī gada lielākā ķirbja īpašnieces Luīzas Neimanes Kuldīgas novadā izaudzētais ķirbis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.