Menu
 

"Twitter" atlaiž pusi darbinieku

  • Autors:  LETA/AFP

Sociālais tīkls "Twitter" piektdien atlaida pusi no 7500 darbiniekiem, jaunajam īpašniekam Īlonam Maskam veicot plašus pārkārtojumus nedēļu pēc šī uzņēmuma pārņemšanas.

Ziņu aģentūra AFP iepazinās ar iekšēju dokumentu, kurā teikts, ka atlaišana skārusi "aptuveni 50 procentus" darbinieku, kuriem nekavējoties tiek liegta piekļuve kompānijas datoriem un darba e-pastam. 

Atlaistie darbinieki visā pasaulē izmantoja "Twitter", lai paustu savu neapmierinātību vai neticību par notiekošo un atvadītos no šī Silīcija ielejas uzņēmuma.

"[Šorīt] pamostoties, uzzināju, ka mans laiks, strādājot "Twitter", ir beidzies. Esmu dziļi satriekta. Esmu nolieguma stadijā," paziņoja līdzšinējā "Twitter" sabiedriskās politikas ASV un Kanādai direktore Mišela Ostina.

Pirms gaidāmās atlaišanas "Twitter" slēdza piekļuvi saviem birojiem visā pasaulē, lūdzot darbiniekus piektdien palikt mājās un gaidīt e-pasta vēstuli ar ziņu par savu turpmāko likteni.

"Tas ir diezgan necilvēcīgs veids, kā izturēties pret cilvēkiem. Tā šķiet mantkārīga rīcība, viņi mēģina par katru cenu ietaupīt naudu," pavēstīja viens no atlaistajiem darbiniekiem, kas vēlējās palikt anonīms.

Personāla samazināšana ir daļa no Maska mēģinājumiem atrast iespējas, kā apmaksāt 44 miljardus ASV dolāru vērto "Twitter" iegādes darījumu, kura dēļ viņš jau paņēmis uz parāda miljardiem dolāru un pārdevis sava elektromobiļu uzņēmuma "Tesla" akcijas 15,5 miljardu dolāru vērtībā.

Masks meklē jaunas iespējas, kā viņa nopirktais "Twitter" varētu pelnīt, un viena no tām ir ideja noteikt ikmēneša nodevu astoņu dolāru apmērā par verificētiem kontiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.