Logo
Drukāt šo lapu

Saeimas Valsts pārvaldes komisijas priekšsēdētāja amatā ievēlēta Daiga Mieriņa

Foto - Reinis Inkēns, Saeima Foto - Reinis Inkēns, Saeima

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisiju vadīs bijusī Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS). To trešdien pirmajā komisijas sēdē lēma tās locekļi. Kā vēsta Saeimas preses dienests, par komisijas priekšsēdētāja biedru tika ievēlēts bijušais Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks (AS), bet par komisijas sekretāru – Andrejs Ceļapīters (JV).

Komisijā strādās arī deputāti Skaidrīte Ābrama (P), Anita Brakovska (ZZS), Oļegs Burovs (LPV), bijušais Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars (JV), Jefimijs Klementjevs (Stab.), Ingmārs Līdaka (AS), bijušais Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics (NA) un Edgars Rinkēvičs (JV). Komisiju sastāvs noteikts ar Saeimas 23.novembra ārkārtas sēdes lēmumu.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas kompetencē ir plašs jautājumu loks – valsts iestāžu un pašvaldību darbība, civildienests un valsts amatpersonu darbība, tostarp interešu konflikta novēršana, partiju finansēšana un priekšvēlēšanu aģitācija, kā arī dzīvojamo māju pārvaldīšana un apsaimniekošana, palīdzība dzīvokļa jautājumu un denacionalizēto namu īrnieku problēmu risināšanā un nevalstiskā sektora darbība.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024