Menu
 

Saeimas komisija atkal noraida grozījumus par ministru biedru izveidošanu

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Saeimas Juridiskā komisija otrdien, skatot pirms galīgā lasījuma, atkal noraidīja grozījumus Valsts pārvaldes iekārtas likumā, kas nepieciešami, lai iedzīvinātu topošās koalīcijas ieceri par ministru biedru ieviešanu. Komisija noraidīja arī likumprojekta virzīšanu izskatīšanai Saeimā.

Kā ziņots, likumā piedāvāts noteikt, ka ministra biedrs pārzina atsevišķas nozares un politikas jomas un ka ministra biedram būs padomdevēja tiesības valdības sēdēs. Ministru biedrus iecels Ministru prezidents, tostarp premjers to varēs darīt pēc attiecīgās jomas ministra priekšlikuma.

Grozījumus iesniedza topošās koalīcijas deputāti, kuri vienojušies, ka katrai no partijām būs viens ministra biedra amats. Iepriekš partijas atzina, ka ir vienošanās ministra biedra amatu izveidot Aizsardzības ministrijā, kur ministrs būtu no Nacionālās apvienības, bet viņa biedrs - no AS. Savukārt AS aktīvi ir uzstājis, lai JV uzņemas līdzatbildību par veselības nozari, kur ministra portfeli piedāvāts uzticēt AS.

Jau vēstīts, ka Juridiskā komisijas vairākums otrdien, skatot galīgajam lasījumam, atkal noraidīja grozījumus Ministru kabineta iekārtas likumā, kas paredzētu izveidot jaunu - klimata un enerģētikas ministra - amatu.

Kā ziņots, Valsts prezidents Egils Levits JV politiķi, pašreizējo premjeru Krišjāni Kariņu pēc novembra vidus oficiāli nominēja Ministru prezidenta amatam. Darbs pie jaunās valdības izveides notiek jau teju divus mēnešus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.