Menu
 

Sveces un to pārpalikumus Ukrainas atbalstam varēs nodot reģionālo autobusu šoferiem, autoostās un Rīgas Centrālajā stacijā

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Sveces un to pārpalikumus būs iespējams nodot reģionālo autobusu šoferiem, autoostās vai Rīgas Centrālajā stacijā, un Autotransporta direkcija (ATD) sadarbībā ar Ukrainas atbalsta biedrībām pēc tam tos izmantos "ierakumu sveču" liešanai Ukrainas atbalstam, informēja ATD pārstāvji.

ATD aicina iesaistīties atbalsta sniegšanas akcijā karadarbības skartajiem Ukrainā un Ukrainas aizstāvjiem. No 2022.gada Ziemassvētkiem reģionālo autobusu un vilcienu pasažieri tiek aicināti svētku laikā dedzinātās sveces un to pārpalikumus savākt un dot autobusu šoferiem, autoostās vai Rīgas Centrālajā stacijā.

Reģionālo autobusu pasažieri var nodot sveces un to pārpalikumus SIA "Balvu autotransports" (Balvu novads), AS "Nordeka" (Bauskas novads, Pierīga), SIA "Daugavpils autobusu parks" (Daugavpils novads) autobusu šoferiem, kā arī "Pasažieru vilciens" pasažieri var nest sveces vai to pārpalikumus uz Klientu apkalpošanas centru Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā. Pasažieri tiek aicināti ziedot tikai sveču materiālus (parafīnu, vasku, stearīnu utt.), jo kartons un metāla kārbas tiks gādātas atsevišķi.

ATD valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš norāda, ka karš Ukrainā ir apvienojis cilvēkus arī Latvijā, aktīvi atrodot iespējas sniegt atbalstu tiem, kas cieš Krievijas agresijas dēļ. Arī ATD, izvērtējot iespējas sniegt atbalstu karadarbības skartajiem Ukrainā un bēgļiem, kas nonākuši vai vēl nonāks Latvijā, lēmusi par labu atbalstam tiem, kuri ir palikuši Ukrainā un dara visu, lai karš pēc iespējas ātrāk beigtos, jo tieši viņiem palīdzība nepieciešama visvairāk, skaidro Godiņš.

"Ierakumu sveces" ir būtisks enerģijas, siltuma un gaismas avots Ukrainas iedzīvotājiem un aizstāvjiem, lai bombardētās elektrības un apkures infrastruktūras dēļ varētu izturēt garo un auksto ziemu kara apstākļos. Savukārt pēc tam, kad Ziemassvētku, Jaunā gada svinību un gada tumšajā laikā esam dedzinājuši sveces, bet paliek pāri kāds gabaliņš neizlietota materiāla, tas lieti noder tieši "ierakumu svecēm".

Akcijai šobrīd ir pievienojušies daži no reģionālajiem pasažieru pārvadātājiem, bet plānots, ka partneru saraksts tiks papildināts. Kā arī ATD veidos sadarbību ar biedrībām, kas specializējušās "ierakumu sveču" gatavošanā un regulāri nogādā tās Ukrainas iedzīvotājiem un aizstāvjiem. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.