Menu
 

Salaspilieši uzvar, ādažnieki zaudē RBL ceturtdaļfināla pirmajās spēlēs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Salaspils sporta skola Foto - Salaspils sporta skola

Aizraujošās Reģionālās basketbola līgas ceturtdaļfināla sēriju pirmajās spēlēs Salaspils sporta skolas basketbolisti izcīnīja uzvaru, bet basketbola klubs “Ādaži/Carnikava” piedzīvoja zaudējumu. Sērijas ritēs līdz divām uzvarām.

BK “Ādaži/Carnikava” basketbolisti, kuri pirmajā kārtā bija tikuši galā ar rangā augstāk esošo Jelgavas “Mitausports”, ceturtdaļfinālā pretī nācis vēl nopietnāks pretinieks – basketbola klubs “Madona”, kas RBL pamatturnīru pabeidza ar otro labāko bilanci līgā (14-1). Par viņu pirmās savstarpējās spēles ceturtdien spraigumu daiļrunīgi liecina fakts, ka cīņas gaitā neizšķirts un vadības maiņas tika fiksētas 34 reizes.

Pirmo vērā ņemamo pārsvaru tikai trešās ceturtdaļas pašās beigās ieguva ādažnieki (68:59), taču ceturto ceturtdaļu viņi iesāka pagalam neveiksmīgi (1:16) un, kaut arī laika atspēlēties vēl bija gana, to vairs nespēja – 80:86.

Ādažu kluba rindās rezultatīvākie bija Viesturs ar 20 punktiem, Ronalds Dovgjallo ar 17, Niks Gaigalietis un Dāvis Siliņš ar 13 punktiem.

Dienu iepriekš Salaspils sporta skolas basketbolisti (6.) savās mājās uzņēma “East-Ball”/Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas komandu (13.). Pirmajā ceturtdaļā rīdzinieki divreiz gandrīz atspēlēja astoņu punktu starpību (13:5, 20:12), tomēr salaspilieši salabāja dažu punktu pārsvaru līdz pat pirmā puslaika beigām, kad viesi pirmo reizi panāca izlīdzinājumu (30:30).

Drīz pēc pārtraukuma Salaspils basketbolisti arī pirmo reizi mačā nonāca zaudētājos (37:38), brīdi vēlāk guva deviņus punktus pēc kārtas (50:43), tūdaļ pēc tam astoņus pēc kārtas zaudēja (50:51), bet, sākoties pamatlaika pēdējai minūtei, bija ieguvuši četru punktu pārsvaru. Atlikušajā laikā laukuma saimnieki nosargāja savu grozu neskartu, uzbraukumā realizēja visus sešus soda metienus un beigās panāca lielāko pārsvaru visā cīņā – 78:68.

Uzvarētāju sastāvā Reinis Otersons guva 18 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, Reno Silavam 17 punkti, Kristiānam Pastoram 12 punkti, 7 bumbas un 4 piespēles, bet Jānim Lasmanim 11 punkti, 15 bumbas un 5 piespēles.

Piektdien plkst.20.00 savās mājās RBL ceturtdaļfināla sērijas pirmo spēli pret basletbola klubu “Salacgrīva” aizvadīs pamatturnīra uzvarētāji un “play off” turnīrā ar pirmo numuru izliktie BK “Sigulda/Modern house” basketbolisti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.