Logo
Drukāt šo lapu

Čakša rosinās Nacionālo sporta padomi lemt par finansējuma piešķiršanu pasaules čempionāta hokejā rīkošanai Latvijā

Foto - www.facebook.com/lhf.lv Foto - www.facebook.com/lhf.lv

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) rosinās Latvijas Nacionālajai sporta padomei izskatīt jautājumu par atbalsta piešķiršanu Latvijas Hokeja federācijai (LHF) pasaules čempionāta hokejā rīkošanai Latvijā, aģentūru LETA informēja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Komunikācijas nodaļā.

Līdz šim papildu valsts budžeta līdzekļu piešķiršana LHF, lai segtu ar čempionāta organizēšanu un norisi saistītos izdevumus, netika plānota, jo 2022.gada 19.maijā, saskaņojot Pasaules čempionāta organizēšanu Latvijā, LHF bija lūgusi tikai organizatorisku, bet ne finansiālu atbalstu.

Tomēr, apzinoties notikuma svarīgumu un tā nozīmi Latvijas un pasaules sporta dzīvē, IZM pieņemts lēmums lemt par valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu LHF, lai segtu licences maksas daļu par čempionāta rīkošanas tiesībām.

Spriežot par šo jautājumu, tiks izskatīta iespēja izvirzīt 2023.gada pasaules čempionāta hokejā organizatoriem papildu nosacījumus, kuri varētu būt saistīti ar atbalstu bērnu un jauniešu iesaistei fiziskajās aktivitātēs un ikdienas sportisko aktivitāšu veicināšanu, norāda IZM.

LETA jau vēstīja, ka 2023.gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanai pagaidām vēl nav saņemts finansējums no Latvijas valsts budžeta, pirms mēneša Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisiju informēja meistarsacīkšu Rīgas grupas sacensību rīkotājas SIA "Hokeja akadēmija" valdes loceklis Edgars Buncis.

Rīgā paredzētā turnīra budžets plānots nepilnu astoņu miljonu eiro apmērā. No tā 570 000 eiro paredzēts Rīgas pašvaldības finansējums un 550 000 eiro - Latvijas orgkomitejas oficiālo atbalstītāju plānotais finansējums. Savukārt valsts finansējums 500 000 eiro licences maksājumam un 250 000 eiro IIHF kongresa rīkošanas līdzmaksājumam vēl nav piešķirts. Pārējie ieņēmumi 6 121 580 eiro apmērā plānoti no biļešu pārdošanas.

Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ pērn Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) atņēma Krievijai tiesības rīkot 2023.gada pasaules hokeja čempionātu Sanktpēterburgā, un vēlāk tika apstiprināts, ka čempionātu rīkos Rīga un Somijas pilsēta Tampere. Meistarsacīkstes norisināsies no 2023.gada 12.maija līdz 28.maijam.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024