Menu
 

Ašeradens un Kazāks no bankām sagaida labvēlīgas augsnes sagatavošanu kreditēšanas apjoma palielināšanai

  • Autors:  LETA
Foto - Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja Foto - Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) un Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks no bankām sagaida labvēlīgas augsnes sagatavošanu kreditēšanas apjoma palielināšanai ekonomikas izaugsmes brīdī, sociālajos tīklos paziņojis finanšu ministrs.

Šodien norisinājās Finanšu ministrijas, Latvijas Bankas, Ekonomikas ministrijas un finanšu nozares regulārā tikšanās, lai pārrunātu konkrētās rīcības kreditēšanas tirgus attīstībai.

Kā norāda Ašeradens, puses tikšanās laikā vienojušās par darba grupām praktiskā rīcības plāna sagatavošanai.

Tāpat tikšanās laikā Ašeradens un Kazāks norādīja uz rīcībām, ko sagaida no bankām, tostarp, papildus labvēlīgas augsnes sagatavošanai kreditēšanas apjoma palielināšanai, tiek sagaidīta arī depozītu likmes palielināšana, kā arī komisijas maksu samazināšana, tādējādi veicinot arī klientu mobilitāti.

Politiķi jau ilgāku laiku spriež, kā stimulēt bankas, lai tās kļūtu labvēlīgākas klientiem. Bankām jāpaplašina kreditēšana un to izsniegtajiem aizdevumiem jāsamazina procentu likmes, kas Latvijā ir augstākās Eiropas Savienībā, 20.martā pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes norādīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Kontekstā ar publiski izskanējušo ideju par iespēju banku virspeļņu aplikt ar nodokli premjers uzsvēra, ka nepieciešams atrisināt trīs būtiskas problēmas banku darbībā, no kurām viena problēma ir pārāk kūtra kreditēšana no banku puses.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.