Menu
 

Skolu kausa finālturnīrā volejbolā Pierīgu pārstāvēs 11 komandas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Volejbola federācija Foto - Latvijas Volejbola federācija

Skolu kauss volejbolā jeb "top! kauss 2023" 16.aprīlī noslēgsies ar 128 komandu finālsacensībām “Skonto” hallē Rīgā. Dalībnieku vidū būs arī 11 komandas no Pierīgas novadu mācību iestādēm, liecina Latvijas Volejbola federācijas informācija.

2023.gadā sacensību pirmajā posmā, cīnoties par ceļazīmi uz finālu, iesaistījās apmēram 4100 dalībnieki un 502 komandas no 199 skolām, 28 novadiem un sešām valstspilsētām. Siguldas un Saulkrastu novadus kopā pārstāvēja 34 komandas no četrām skolām – vairāk bija tikai Rēzeknes novadam (42). Pa deviņam komandām piedalījās no Ropažu novada, kā arī Mārupes un Olaines novadiem (kopā).

Sacensības  notiek četrās vecuma grupās: 1.grupa – vidusskolas zēni (2003.-2006. gadā dzimušie), 2.grupa – vidusskolas meitenes (2003.-2006.g.dz.), 3.grupa – pamatskolas zēni (2007.-2010.g.dz.), 4.grupa – pamatskolas meitenes (2007.-2010.g.dz.).

Finālturnīrā startēs pa 32 komandām katrā  grupā. 1.grupā un 2.grupā dalībnieku vidū būs Mārupes Valsts ģimnāzijas un Siguldas Valsts ģimnāzijas komandas, 3.grupā – Jaunmārupes pamatskolas, Siguldas Valsts ģimnāzijas un Garkalnes Mākslu un vispārizglītojošās pamatskolas vienības, bet 4.grupā – Mārupes Valsts ģimnāzijas, Krimuldas vidusskolas, Garkalnes Mākslu un vispārizglītojošās pamatskolas un Saulkrastu novada vidusskolas volejbolistes.

Latvijas Volejbola federācija finālsacensībās pasniegs speciālbalvas trim skolām, kas startējušas ar lielāko komandu skaitu pirmajā posmā, trim labākajām Rīgas skolām pirmā posma visu grupu kopvērtējumā, trim skolām, kas pārstāvētas ar lielāko komandu skaitu finālsacensībās, kā arī teiks paldies finālkomandu sporta skolotājiem un 1.posma organizatoriem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.