Menu
 

Siguldā ministri, pašvaldību vadītāji un nozaru eksperti diskutēs par ēdināšanas sistēmas maiņu izglītības iestādēs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Zemkopības ministrija Foto - Zemkopības ministrija

Trešdien, 10.maijā, Siguldā, Laurenču sākumskolā notiks Latvijas sabiedrībai nozīmīgs dialogs “Bērnu ēdināšanas sistēmas transformēšana Latvijā”, kurā diskutēs par šā brīža bērnu ēdināšanas sistēmas problēmām izglītības iestādēs un iespējām to mainīt, informēja Zemkopības ministrijā.

“Šis būs nozīmīgs pirmais solis vispirms jau ceļā uz bērnu veselības un labklājības uzlabošanu Latvijā. Bērnības garša, kas attīstās bērnībā un jaunībā, ir pamats veselīgam uzturam visa mūža garumā. Taču ēdināšanas sistēmas maiņa nepieciešama arī tādēļ, lai mēs panāktu ekonomiski efektīvu un pārdomātu lauksaimniecības resursu izmantošanu, vienlaikus veicinot aprites ekonomiku un bioloģisko lauksaimniecību. Zemkopības ministrija viena nevar īstenot šajā sistēmā fundamentālas un ilgtspējīgas izmaiņas, tāpēc esmu uzaicinājis šajā pārmaiņu procesā iesaistīties iespējami plašam iesaistīto lokam,” izteicies dialoga iniciators zemkopības ministrs Didzis Šmits.

Pasākumā piedalīsies arī izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks, kā arī veselības ministre Līga Meņģelsone. Dalību apstiprinājuši arī vairāku pašvaldību vadītāji, atbildīgo valsts iestāžu vadītāji, lauksaimniecības organizāciju un pārtikas ražotāju pārstāvji, zemnieki un citi interesenti.

Dialoga pirmajā daļā klātesošos ar šābrīža situācijas raksturojumu iepazīstinās Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centra valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis, kam sekos paneļdiskusija “Vietējie produkti bērnu ēdināšanā pašvaldībā – kā tas strādā praksē”. Ar savu pieredzi un izaicinājumiem dalīsies Siguldas novada domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa, Pārtikas un veterinārā dienesta vadītājs Māris Balodis, kooperatīvās sabiedrības “Ekoloģisks.lv” valdes loceklis Raitis Rodiņš, akciju sabiedrības “Balticovo” valdes loceklis Toms Auškāps, kā arī Laurenču sākumskolas vecāku padomes vadītāja Ilze Skrodele-Dubrovska.

Savukārt pasākuma otrajā daļā notiks ministru paneļdiskusija “Kā mērķi pārvērst realitātē?”.

Bērnu ēdināšanas sistēmas maiņas dialogu organizē Zemkopības ministrija kopā ar Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centru un Siguldas novada domi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.