Logo
Drukāt šo lapu

Par 379 200 eiro rekonstruēs laukumu un ielu pie Baložu pārvaldes

Ilustrācija - kekava.lv Ilustrācija - kekava.lv

Par 379 200 eiro rekonstruēs laukumu pie Ķekavas novada Baložu pārvaldes, mājaslapā informē pašvaldība.

Rekonstrukcijas laikā plānots demontēt laukumā esošos baseinus un to vietā izbūvēt apstādījumu ieskautu, labiekārtotu laukumu.

Līdztekus tiks veikts arī stāvlaukuma remonts Zaļajā ielā, tostarp nomainīts ielas apgaismojums pret mūsdienīgām LED laternām un uzstādītas video novērošanas kameras.

Darbus plānots pabeigt līdz oktobrim.

Laukums būs piemērots visām vecuma grupām un to varēs izmantot ne tikai atpūtai un rotaļām, bet arī dzimtsarakstu nodaļas pasākumu apmeklētāju svinīgai iemūžināšanai, skaidro pašvaldībā.

Košumkrūmu apstādījumi laukuma malās tiks veidoti tā, lai mazinātu dienas laikā uzkrātā siltuma atstarošanos uz tuvējiem namiem.

Darbus veic SIA "KULK", kas uzvarēja Ķekavas novada pašvaldības izsludinātajā iepirkumā. Darbus - būvlaukuma sagatavošanu, transporta kustību, kā arī to radīto troksni un putekļus, plānots veikt tā, lai tie pēc iespējas būtu lokalizēti.

2016.gadā tika apsekoti baseini pie Baložu pārvalde. Tika secināts, ka baseini un strūklakas ir tehniski un morāli novecojuši un degradē apkārtējo vidi, tāpēc tos ieteicams nojaukt. 

Turpmākajos gados vairākkārt tika plānots izstrādāt šīs infrastruktūras pārbūves projektu, taču nepietiekamā finansējuma dēļ tas bija jāatliek, un teritorija iedzīvotāju, jo īpaši bērnu, drošības nolūkos tika norobežota.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024