Menu
 

Fonds "Uzņēmēji mieram" sāk jaunu ziedojumu kampaņu "Piešauj pretuzbrukumam!"

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - "Uzņēmēji mieram" Ilustrācija - "Uzņēmēji mieram"

Fonds "Uzņēmēji mieram" sācis jaunu ziedojumu kampaņu "Piešauj pretuzbrukumam!", lai piegādātu tehniku un aprīkojumu viena miljona eiro apmērā Ukrainas bruņoto spēku izlūkošanas un speciālo uzdevumu vienībām frontes karstākajos punktos, informēja fonda pārstāvji.

Fonda "Uzņēmēji mieram" direktore Laura Skrodele norāda, ka Ukrainas armija lūdz to atbalstīt ar nepieciešamo tehniku un aprīkojumu, starp pieprasītākajām pozīcijām ierindojot nakts redzamības iekārtas, dronus, kā arī transportlīdzekļus, kas piemēroti bezceļu apstākļiem gan kaujas uzdevumu veikšanai, gan ievainoto transportēšanai.

Kustība "Uzņēmēji mieram" izveidota Krievijas uzbrukuma pirmajā dienā, apvienojot vairāk nekā 200 Latvijas uzņēmēju, un kopumā līdz šim nosūtījusi uz Ukrainu palīdzību vairāk nekā 6,3 miljonu eiro apmērā. 

Starp nosūtītās palīdzības pozīcijām ir vairāk nekā 240 dronu, 130 ģeneratoru, 6500 militārā ekipējuma vienību, 200 transportlīdzekļu, starp kuriem ir četras neatliekamās palīdzības auto un divas smagās kravas automašīnas ar piekabēm, 60 nakts redzamības iekārtas, 90 mobilās uzlādes vienības un citas tehniskās pozīcijas, kā arī humānās palīdzības kravas un atbalsts Ukrainas slimnīcām vairāk nekā 1,5 miljonu apmērā.

Fonda "Uzņēmēji mieram" oficiālie sadarbības partneri ir Aizsardzības ministrija, Nacionālie bruņotie spēki, Ārlietu ministrija, Latvijas vēstniecība Ukrainā, Ukrainas vēstniecība Latvijā, fonds "Ziedot.lv", biedrība "Agendum" un citas organizācijas.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.