Menu
 

Latvijā izvietos "Leopard 2" tankus

  • Autors:  LETA
Foto - srž. Ēriks Kukutis, Aizsardzības ministrija Foto - srž. Ēriks Kukutis, Aizsardzības ministrija

Kanāda nolēmusi Latvijā tuvāko mēnešu laikā izvietos 15 "Leopard 2" tankus kopā ar personālu un aprīkojumu, informēja Aizsardzības ministrijā.

Par to piektdien NATO aizsardzības ministru sanāksmē Briselē paziņoja Kanādas aizsardzības ministre Anita Ananda.

Tanki tiks izvietoti, attīstot NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu Latvijā līdz brigādes līmenim.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1700 karavīru no 11 valstīm - Albānijas, Čehijas, Itālijas, Islandes, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas un Ziemeļmaķedonijas.

Ikdienā sabiedroto karavīri piedalās kopīgās militārās mācībās ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

Vienošanās par sabiedroto spēku klātbūtni Baltijas valstīs un Polijā NATO paplašinātās klātbūtnes ietvaros tika apstiprināta NATO samitā Varšavā 2016.gada jūlijā, šādi demonstrējot alianses vienotību un apņemšanos aizsargāt NATO dalībvalstis pret iespējamu agresoru. Savukārt jau 2017.gada 19.jūnijā Ādažu bāzē notika svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija.

Atbilstoši NATO samitā Madridē pieņemtajiem lēmumiem pērn 29.jūnijā Latvijas un Kanādas aizsardzības ministri parakstīja deklarāciju par NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas stiprināšanu un turpmāko attīstību, palielinot to līdz brigādes līmenim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.