Menu
 

36% izvēlas bezalkoholisko alu, kad jāsēžas pie stūres

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

36% respondentu norādījuši, ka dod priekšroku bezalkoholiskajam alum brīžos, kad jāsēžas pie stūres, vēl 9% izvēlas miestiņu bez grādiem, ja nākamajā dienā jādodas uz darbu, bet vēl 6% norāda, ka vienmēr izvēlas tieši bezalkoholisko alu, liecina “Mežpils alus” un pētījumu centra “Norstat” veiktā aptauja. Aptaujas ietvaros respondenti norādījuši, ka izvēlas bezalkoholisko alu arī gavēņa laikā vai kad nepieciešams atjaunot B vitamīna daudzumu organismā.

Aptaujas dati liecina, ka vīrieši biežāk izvēlas bezalkoholisko alu, kad jāsēžas pie stūres (40% vīrieši un 30% sievietes), bet sievietes biežāk izvēlas šādu dzērienu, ja nākamajā dienā jādodas uz darbu (15% sievietes, 5% vīrieši). 7% sievietes atzinušas, ka vienmēr izvēlas tieši bezalkoholisko alu, kamēr šādu atbildi snieguši 5% respondenti vīrieši.

Analizējot datus reģionu griezumā, iespējams secināt, ka pie stūres bezalkoholisko alu biežāk izvēlas respondenti no Vidzemes (45%), kam seko aptaujātie no Pierīgas un Kurzemes (42%). Bezalkoholisko alu kā piemērotu dzērienu, ja nākamajā dienā jādodas uz darbu, biežāk norāda Zemgales (20%) un Vidzemes (14%) respondenti.

Vasara un Līgo svētki ir laiks, kad bieži dodamies izbraukumos pie dabas, kad tiek grilēts un nereti arī baudīts alus. Ja šajos izbraucienos jāsēžas pie stūres, bet vienlaikus ir vēlme baudīt alu, ieteicams izvēlēties bezalkoholisku alu. Tā autovadītājs var būt drošs, ka nepārsniegs pieļaujamo promiļu apjomu un maksimāli spēs saglabāt koncertēšanos pie stūres.

Ceļu satiksmes drošības direkcijas apkopotā statistika liecina, ka negadījumi, kas izraisīti vismaz vienam no vadītājiem esot reibumā, joprojām ir aktuāla problēma – pērn vasaras mēnešos (jūnijā, jūlijā un augustā) fiksēti 70 negadījumi, kuros vismaz viens vadītājs bijis reibumā, bet ievainoto skaits (ieskaitot smagi ievainotos) sasniedzis 90. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.