Menu
 

Ķiršu ielas pārbūvei Ādažu dome plāno aizņemties 287 500 eiro

  • Autors:  LETA
Foto - google.com Foto - google.com

Ķiršu ielas pārbūves turpināšanai Ādažu dome plāno aizņemties 287 500 eiro, liecina Ādažu novada domes lēmumprojekts.

Kopējās Ķiršu ielas pārbūves posmā no Saules līdz Attekas ielai izmaksas ir 338 472 eiro.

Projekta īstenošanai plānotos līdzekļus pašvaldība aizņemsies Valsts kasē ar atmaksas termiņu desmit gadi un pamatsummas atmaksas sākumu no 2024.gada augusta.

Kā norādīts lēmumprojektā, Ķiršu ielas pārbūve un Ziedu ielas seguma atjaunošana iekļauta Ādažu novada Attīstības programmā.

Ieceres īstenošanai 2020.gadā tika izstrādāts būvprojekts, un 2021.gada 29.aprīlī Ādažu novada būvvalde apstiprināja būvprojekta sadalīšanu kārtās.

Pirmajā kārtā notika Ķiršu ielas pārbūve posmā no Pirmās līdz Saule ielai, otrajā kārtā - esošo novadgrāvju pārbūve, bet trešajā kārtā paredzēta Ķiršu ielas pārbūve posmā no Saules līdz Attekas ielai.

Ceturtajā kārtā plānota Ķiršu ielas pārbūve posmā no Rīgas gatves līdz Pirmajai ielai, bet piektajā kārtā - Bērzu ielas pārbūve posmā no Ķiršu līdz Ziedu ielai, un Ziedu ielas pārbūve.

Projekta ietvaros tiks izveidots savienojums ar Attekas ielas gājēju-velo infrastruktūru un ar 2022.gadā izbūvēto Ķiršu ielas posmu no Pirmās līdz Saules ielai. 

Būvdarbu rezultātā tiks uzlabota ielas infrastruktūra, ietverot ielas esošās seguma konstrukcijas pārbūvi, apvienotā gājēju-veloceliņa izbūvi, gājēju pāreju šķērsojuma izbūvi, ielas apgaismojuma un lietus kanalizācijas izbūvi.

Ādažu novada dome par aizņēmuma ņemšanu plāno lemt 19.jūlijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.